Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Nova “labudica” Adrijana Damjanović: U Jedinstvo sam došla samo iz jednog razloga

Nova “labudica” Adrijana Damjanović: U Jedinstvo sam došla samo iz jednog razloga

Tuzlansko Jedinstvo u proteklom periodu pretrpjelo je brojne promjene. Neke važne igračice napustile su klub, dok je stiglo nekoliko novih koje bi mogle igrati važnu ulogu u novoj rukometnoj sezoni.

Jedna od njih je Adrijana Damjanović. U Tuzlu je stigla iz prijedorske Mire, a igra na poziciji lijevog beka. Za Kameleon kaže da je u Jedinstvo AtlasRelax došla iz jednog razloga.

“Došla sam u Jedinstvo jer klub ima zaista visoke ambicije. Odradila sam prve treninge sa saigračicama i mogu reći da je ovo jedan multinacionalni klub, ima nas sa svih strana. Atmosfera je super i odlično sarađujemo međusobno”, rekla nam je Damjanović.

Adrijana Damjanović dugo se bavi rukometom. Za prijedorsku Miru nastupala je punih 11 godina, a ide joj dobro i na obrazovnom planu jer je apsolvent na predškolskom vaspitanju na Filozofskom fakultetu u Banja Luci.

Njen službeni takmičarski debi u dresu Jedinstva očekuje se u nedjelju, kada Labudice gostuju upravo njenom bivšem klubu.

“Smatram da ćemo odbranom postići ono što smo sebi i zacrtali i vjerujem da brzom i efikasnom realizacijom u napadu rezultat neće izostati. Mislim da smo fizički spremije, ali nećemo potcijeniti ekipu Mire”, dodala je Damjanović.

Utakmica 1. kola Premijer lige BiH za rukometašice između Mire i Jedinstva igra se u nedjelju, 24. septembra sa početkom u 17 sati.

Izvor: Kameleon.ba

Preporučujemo da pročitate..

Krivajašice protutnjale kroz Mostar

Rukometašice Krivaje u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovale su u Mostaru …

Close