Najnovije
Home / Ostalo / Ništa od Premijer lige „B“ BiH, uskoro nova Skupština Rukometnog saveza BiH

Ništa od Premijer lige „B“ BiH, uskoro nova Skupština Rukometnog saveza BiH

Iako je na posljednjoj sjednici UO Rukometnog saveza Federacije BiH donešen niz zaključaka kako bi se ubrzalo rješavanje agonije u kojoj se nalazi bh rukomet, do konkretnih pomaka nije došlo.

Protekle sedmice održana je nova sjednica UO RS FBiH, na kojoj je konstovano da je da se ovakvo stanje ne može tolerirati i da se moraju poduzeti žurne mjere, kako bi došlo do deblokade krovnog saveza RS BIH, a stim u vezi donešeni su novi zaključci.

Jedan od zaključaka je i hitno zakazivanje Skupštine Rukometnog saveza BiH, koja bi trebala biti održana najkasnije do kraja marta 2019. Sve potrebne radnje za održavanje skupštine dužni su pripremiti predsjednik i dopredsjednik Skupštine RS BIH gospodin Branko Vukojević i gospodin Zdravko Komnenić.

Takođe, UO RS FBiH ovlastio je Samira Suljevića i Zorana Trlina da stupe u kontakt sa Poreznom upravom Federacije BiH, kako bi dogovorili sastanak sa konkretnim zadatkom razgovora, koji bi omogućio model za dobivanje ID broja RS FBiH i deblokadu žiro računa RS BiH.

Rok za izvršenje ovih zadataka je pet dana.

Obzirom da niti jedan od zaključaka sa prethodne 11. sjednice UO RSFBiH nije ispoštovan na razini UO RS BiH, UO RS FBiH je donio odluku o suspenziji svih članova UO RS BiH koji dolaze iz dijela sastavnica RS FBiH ( RS kantona i RS Herceg Bosne).

Suspenzija se ne odnosi na rad članova UO RS BIH vezano za aktivnosti svih reprezentacija RS BIH.

Obzirom da nije bilo dogovora oko formiranja Premijer lige „B“, na nivou države, UO RS FBiH doino je odluku da se neće promijeniti ni odluka o popuni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na kraju tekuće sezone 2018/2019. Premijer ligu Bosne i Hercegovine napuštaju tri ekipe, a ligu će popuniti tri ekipe i to prvaci 1.lige RS FBiH Jug i Sjever te prvak 1. lige RS RS

Kako nije ispoštovana odluka o formiranju Premijer „B“ lige BiH, donešena je odluka o formiranju Prve lige Federacije BIH za takmičarsku 2018/2019. kao i ranga takmičenja ispod Prve lige Federacije BiH za takmičarsku 2018/2019.

Način formiranja lige odredit će UO RS FBiH.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Novi bojkot sjednice UO RS BiH, predstavnici iz RS-a ne žele doći na sastanak

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine danas se trebao sastati ponovo, iz ko zna …

Close