Home / Evropa / Nikolaj Jacobsen prije godinu i po kritikovao Emila Nielsena, a ovih dana ga pozvao u reprezentaciju

Nikolaj Jacobsen prije godinu i po kritikovao Emila Nielsena, a ovih dana ga pozvao u reprezentaciju

Selektor aktuelnog svjetskog prvaka reprezentacije Danske, Nikolaj Jacobsen, prije godinu i po dana, tačnije u maju mjesecu prošle godine kritikovao ja mladog golmana Emila Nielsena, tada golmana Skjend Handball-a.

„Emil se ne pridržava uslova da bude ozbiljan sporista“ izjavio je tada Jacobsen.

Danas, godinu i po dana kasnije, Nilsen vjerovatno živi svoje dječačke snove. Krajem ove sezone napustiti će Nantes te će se priključiti ekipi Barcelone. Nije mala stvar kada vas želi jedna od najboljih ekipa svijeta, a vjerovat je i da su ove riječi Jacobsena, pozitivno uticale na rad i razvoj mladog Nielsena.

Ovih dana Nielsen je dobio poziv u nacionalni tim koji je još uvijek pod komandnom palicom Nikolaja Jacobsena, te nije krio oduševljenje svojim povratkom, mladi golman Nantesa.

„Sretan sam i ponosan na to. Uvijek je sjajna stvar biti pozvan u reprezentaciju“ istakao je je Nielsen.

„Možda mi je trebao i malo strožiji tretman nego u Danskoj. Ne kažem da u Skjenu nije postojao dobar rad, ali inozemstvo je nešto drugo“ osvrnuo se Nielsen na tadašnju izjavu selektora Jacobsena.

I sam Jacobsen primjetio je napredak mladog Nielsena te se odlučio da mu pruži priliku.

„Ono što se promjenilu u posljednje vrijeme je to da je Nielsen otišao u Francusku, igra u Nantesu koji nastupa u Ligi prvaka. Emil sada igra bolje i trenutno je dobar golman. Kada biram tri golmana, bilo bi dobro dati priliku Emilu da se bori za svoje mjesto u reprezentaciji“ zaključio je selektor Danske, Nikolaj Jacobsen.

Selekcija Danske početkom novembra odigrat će dva susreta u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko rukometno prvenstvo 2022. godine protiv selekcija Švicarske i Finske. Utakmica sa Švicarskom na rasporedu je 4. novembra u Ceres Areni u Aarhusu, dok će tri dana kasnije gostovati u Helsinkiju kod selekcije Finske.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Vardar se oprostio od Dejana Perića: Hvala ti što si bio dio naše porodice!

Srpski trener golmana Dejan Perić završio je svoj posao u Vardaru. Perić je novi angažman …

Close