Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Nikola Prce među najboljim strijelcima posljednjih kvalifikacija

Nikola Prce među najboljim strijelcima posljednjih kvalifikacija

Nikola Prce, rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Azoty Pulawy-a, prvo je ime večerašnjeg susreta u Ostravi u kojem su naši reprezentativci savladali selekciju Češke, te tako ostvarili plasman na Evropsko rukometno prvenstvo.

Sa devet postignutih pogodaka Prce je prvi strijelac večerašnjeg duela, a po okončanju ovog kvalifikacionog ciklusa Nikola se našao u top 15. strijelaca kvalifikacija.

Listu strijelaca predvodi Andre Schmid (Švicarska) sa 54 postignuta pogotka, potom slijedi Turković Dean (Italija) sa 44, dok je jedan pogodak manje postigao Kiril Lazarov (Makedonija).

Naš Nikola Prce nalazi se na 15. mjestu sa 31 postignutim pogotkom u šest kvalifikacionih mečeva. Prce je ujedno i jedini naš reprezentativac koji se našao među top 50 najboljih strijelaca proteklih kvalifikacija među kojima npr nema niti jedan reprezentativac Hrvatske.

Iako na svojim plečima ima 38 godina, Prce je bio jedan od ključnih igrača u ovim kvalifikacijama. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Prce je odigrao 103 susreta te je postigao 389 pogodaka.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Selekcija Izraela nanijela treći poraz „Zmajicama“

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i treći poraz na evropskom rukometnom prvenstvu …

Close