Home / Evropa / Nikola Karabatić: Učinit ću sve da se što prije oporavim

Nikola Karabatić: Učinit ću sve da se što prije oporavim

Zvijezda francuske rukometne reprezentacije i član PSG-a Nkola Karabatić povrijeđen je proteklog vikenda u susretu 5. kola francuskog šampionata.

Radi se o težoj povredi, odnosno rapturi prednjeg križnog ligamenta desnog koljena, te će ova povreda udaljiti Nikolu sa rukometnih terena narednih nekoliko mjeseci.

Već sada je jasno da starijeg brata Karabatića nećemo gledati na završnom turniru EHF Lige prvaka, koji je prolongiran za decembar ove godine, niti na narednom Svjetkom rukometnom prvenstvu koje će biti odigrano u januaru mjesecu 2021. godine.

Karabatić je u međuvremenu govorio za Francuske medije nakon povrede.

„Bio sam razočaran i tužan. Fizički se dobro osjećam. Kada se povrijedite obično tražite razlog. Povreda se može dogoditi u bilo kom trenutku i meni se to sada dešava. Posebno sam tužan što svom timu neću moći pomoći u ovoj sezoni koja će biti duga i teška, ali to je sport. Postoje ozbiljnije stvari u životu“ istakao je Karabatić.

Zbog povrede koljena Karabatić će morati pauzirati najmanje šest mjeseci što je zaista duga pauza, a upitno je da li će ove sezone uopšte više i igrati.

„Najvažnije je sada znati gdje i ko će me operisati. Poslije toga slijedi rehabilitacija pa trening i nadam se da ću se vratiti onakav kakav sam bio prije povrede. Oporavak će biti dug ali i to je dio života sportaša“ dodao je Karabatić.

Ova povreda koljena prva je ozbiljnija povreda Nikole Karabatića u njegovoj bogatoj igračkoj karijeri.

„Do sada sam bio ponosan što sam igrao tolike godine na visokom nivou bez velikih povreda. Više namam tu nepobjedivost. Shvatam to kao lični izazov“ zaključuje Karabatić.

Naredne godine Nikola Karabatić puni 37. godina i već ulazi u godine kada treba razmišljati o povlačenju, ali ipak iako povrijeđen ne razmišlja o odlasku u igračku penziju.

„Ova povreda mogla se dogoditi u bilo kojem trenutku, obzirom da trpimo veliki broj kontakata a i broj utakmica koje igramo je prevelik. Osječao sam se vrlo dobro na početku sezone jer smo radili jako dobre pripreme, i sam pokušavam shvatiti zašto sam se u ovom trenutku povrijedio. Ono što mi daje nadu je spoznaja da ću svojim zdravim načinom života imati dovoljno snage za povratak i oporavak. Ali nikad se ne zna, ipak ne brinem se previše. Ne brinem se za oporavak i povratak iako bi možda trebao. Imam naviku da se brzo oporavim ali ovo nije bezazlena povreda. Učinit ću sve da se što prije oporavim“ zaključio je Nikola Karabatić na kraju razgovora.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Vardar se oprostio od Dejana Perića: Hvala ti što si bio dio naše porodice!

Srpski trener golmana Dejan Perić završio je svoj posao u Vardaru. Perić je novi angažman …

Close