Home / Evropa / Nikola Karabatić najavio oproštaj od državnog dresa

Nikola Karabatić najavio oproštaj od državnog dresa

Jedan od najboljih rukometaša današnjice, francuski reprezentativac i igrač PSG-a, Nikola Karabatić, najavio je oproštaj od dresa francuske reprezentacije, nakon Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

„Ako želim da igram manje, onda će to nažalost biti državni tim“ istakao je Karabatić, koji će za nekoliko dana napuniti 35. godina.

„Došlo je vrijeme da razmišljam o svojoj porodici, budućnosti, tijelu i karijeri. Dakle, nakon Olimpijskih igara u Tokiju, ako budemo dio tih igara, oprostit ću se od nacionalnog tima, a za klub možda budem igrao još dvije ili tri godine“ prokomentarisao je Nikola Karabatić.

Karabatić je u dresu francuske odigrao 300 utakmica, i postigao je 1185 pogodaka, član je trikolora od 2002. godine, a prošle godine nakon nekog vremena odlaganja, podvrgnut je operativnom zahvatu, kada je operisao stopalo.

„Moje zdravstveno stanje prošle godine se pogoršalo, morao sam na operaciju. Vratio sam se na Svjetsko prvenstvo ali sam tada shvatio da mi je zdravlje najvažnije“ zaključio je Karabatić.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Danas žrijeb grupa za Evropsko rukometno prvenstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će saznati svoje protivnike u grupnoj fazi na Evropskom …

Close