Home / Hrvatska 2018 / Nijemci stigli u Zagreb: Za obranu titule dobit će bogate premije

Nijemci stigli u Zagreb: Za obranu titule dobit će bogate premije

Motivacije kod njemačke rukometne reprezentacije neće nedostajati.

Aktualni prvaci Europe u rukometu, reprezentativci Njemačke, stigli su danas u Zagreb uoči EP-a kojem je ove godine domaćin Hrvatska.

Njemački rukometaši će, ako obrane naslov europskih prvaka, dobiti po 250.000 eura, javila je njemačka novinska agencija DPA.

“Na zahtjev igrača znatno smo povećali nagradni fond, ali s pravom”, izjavio je potpredsjednik Njemačkog rukometnog saveza Bob Hanning.

Nijemci su osvajanjem zlata na proteklom Europskom prvenstvu u Poljskoj također nagrađeni s približno istim iznosom, no tadašnje premije uključivale su i sponzorska sredstva.

Ni za srebrno odličje Nijemci neće dobiti puno manje – 200.000 eura, dok će ih Savez za osvojenu broncu nagraditi sa 150.000 eura.

“Želimo odigrati dobar turnir. Jedva čekamo da počne. Koncentrirani smo. Europsko prvenstvo u Poljskoj pokazalo je da se naslov može osvojiti s mladom i ambicioznom momčadi što vam pruža samopouzdanje i motivaciju. Ljestvica je visoko postavljena, ali znam u što sam se upustio. Naravno da ima pritiska, ali sami smo ga sebi zadali jer uvijek tražimo maksimalan uspjeh. Minimalni cilj nam je polufinale”, izjavio je Christian Prokop, izbornik njemačke reprezentacije koja je tijekom današnjeg popodneva sletjela u Zagreb.

Njemačka, koja je dvostruki europski (2004., 2006.) i trostruki svjetski prvak (1938., 1978., 2007.), prvu utakmicu u Hrvatskoj igra 13. siječnja protiv Crne Gore.

U skupini još imaju Sloveniju i Makedoniju.

Izvor: Sportarena.hr

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

VELIKA PROMJENA Evo kako će izgledati sljedeći rukometni Euro

Sljedeće Europsko rukometno prvenstvo igrat će se 2020. godine u tri države, prvi put u …

Close