Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Nastavljaju se aktivnosti oko ženskih reprezentacija BiH, na redu četiri regionalna okupljanja U14 selekcije

Nastavljaju se aktivnosti oko ženskih reprezentacija BiH, na redu četiri regionalna okupljanja U14 selekcije

Nakon okupljanja ženske juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine u narednom period nastavljaju se aktivnoti oko omladinskih selekcija ženskih rukometnih reprezentacija BiH.

Naime u planu rada planirano je i okupljanje ženske rukometne U14 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zbog prilično velikog broja klubova i igračica, po instrukciji koordinatorice ženskih rukometnih reprezentacija gospođe Zlate Zubac, izrađen je plan regionalnih okupljanja za odabir igračica koje će biti pozvane na širi spisak U14 reprezentacije.

S ciljem što kvalitetnijeg odabira, izbjegavanja dugih putovanja i smanjenja troškova odabir će se vršiti na četiri regionalna okupljanja na kojima će prisustvovati selektorica Alma Hadžović sa svojim stručnim štabom.

Sve igračice koje su klubovi predložili treba sa sobom da donesu sportsku opremu i po loptu.

Prvo regionalno okupljanje za regiju “centralne Bosne” planirano je da se održi 19.01.2019.g. u Hadžićima u 11:00 sati u KSIRC Hadžići, a termin za trening i utakmicu je od 12:00 do 16:00.

Klubovi čije igračice trebaju doći na ovo okupljanju su: ŽRK Krivaja, ŽRK Bosna Visoko, ŽRK Hadžići. ŽRK Kiseljak, ŽRK Bosna, ŽRK Vitez, ŽRK Rogatica, ŽRK Ilidža, ŽRK Hrasnica, ŽRK Sedmerac Gornji Vaku-Uskoplje, ŽRK Sloga, ŽRK Travnik.

Drugo regionalno okupljanje za regiju “Hercegovine” će se obaviti u Mostaru 27.01.2019.g. u 12:00 sati, a termin za trening i utakmicu je od 13:00 do 16:00 sati u Sportskoj Dvorani USRC M.H.Hujka.

Klubovi čije igračice trebaju doći su: ŽRK Grude, ŽRK Zrinjski, ŽRK Ljubuški, ŽRK Katarina, ŽRK Lokomotiva, ŽRK Iskra Stolac, ŽRK Turbina, ŽRK Neretva, ŽRK Iskra Bugojno I ŽRK Leotar.

Treće regionalno okupljanje za regiju “Krajine” će se obaviti u Dubici 02.02.2019.g. u 12:00 sati, a termin za trening i utakmicu je od 13:00 do 16:00 sati u Sportskoj Dvorani u Dubici.

Klubovi čije igračice trebaju doći su: ŽRK Dubica, ŽRK Mira Prijedor, ŽRK Borac Banja Luka, ŽRK Omladinac Banja Luka, ŽRK Knežopoljka, ŽRK Krajina Cazin, ŽRK Bihać, ŽRK Jajce, ŽRK Teslić, ŽRK Brod, ŽRK Derventa.

Četvrto regionalno okupljanje za regiju “Sjeverne Bosne” će se obaviti u Tuzli 09.02.2019.g. u 09:00 sati, a termin za trening i utakmicu je od 10:00 do 12:00 sati u Sportskoj Dvorani Mejdan.

Klubovi čije igračice trebaju doći su: ŽRK Jedinstvo Tuzla, ŽRK Krivaja Zavidovići, ŽRK Živinice, ŽRK Doboj, ŽRK Jedinstvo Brčko i ŽRK Bjeljina.

U projekat regionalnih okupljanja U14 omladinskih selekcija ženske rukometne reprezentacije BiH uključeno je 36 klubova. Do trenutka zaključenja teksta 27 klubova potvrdno je odgovorilo, dok 9 klubova još uvijek nije obavijestilo stučni štab, da li će učestvovati u ovom projektu.

“Svi mi, rukometni radnici, savez, klubovi i roditelji trebaju maksimalni biti uključeni kako bi se pokrenula priča o ovom projektu jer ovo je dobrobit kako za igračice tako i za klubove ali i reprezentaciju.” izjavila je Alma Hadžović, selektorica U14 ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon mnogo godina priča o ženskom rukometa pomakla se sa mrtve tačke što je svakako za pohvalu.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Selekcija Izraela nanijela treći poraz „Zmajicama“

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i treći poraz na evropskom rukometnom prvenstvu …

Close