Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / Narednog vikenda kreću i Federalni prvoligaši

Narednog vikenda kreću i Federalni prvoligaši

Nova sezona u prvim Federalnim ligama za rukometaše kreće narednog vikenda. Posljednji susreti u okviru Prvih liga FBiH odigrani su početkom marta, nakon što su zbog pandemije korona virusa lige prekinute.

Sredinom aprila okončano je takmičenje a za nove prvake proglašene su ekipe RK Krivaja iz lige sjever i ORK Bosna iz lige jug.

Iako su proglašeni prvacima te su kao takvi izborili pravo nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ekipe RK Krivaja i ORK Bosna morali su igrati dodatne kvalifikacije. Ekipa Krivaje izborila je povratak u Premijer ligu, dok će se ekipa ORK Bosna i naredne sezone takmičit u Prvoj ligi FBiH.

Za razliku od prošle sezone desile su se i neke izmjene. Ekipe RK jajce, RK Travnik i RK Donji Vakuf od naredne sezone takmičit će se u grupi sjever

Novost je i to da će nakon godinu dana pauze, naredne sezone učešće uzeti i ekipa RK Zrinjski iz Mostara, koja će se takmičiti u okviru grupe jug. Podsjetimo, Zrinjski je pred početak prošle sezone istupio iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, te se prošlu sezonu nije ni takmičio.

Glavni konkurenti za osvajanje prvog mjesta te povratak u elitni rang bh rukometa su ekipe ORK Bosna i RK Čelik, koje su tokom ovog prelaznog roka znatno pojačale svoj igrački kadar.

Interesantno je i to da će se u Goraždu naredne sezone igrati gradski derbi, i to između RK Goražde i RK Radnički. Ovaj derbi na rasporedu je u četvrtom kolu.

Parovi prvog kola grupa „sjever“:

RK Krajina – RK Bosna TS
RK Donji Vakuf – RK Čelik
RK Kakanj – RK Sana 7
RK Travnik – RK Rudar
RK Čelik Junior – RK Gradačac 1954
RK Žepče – RK Jajce

Parovi prvog kola grupa „jug“:

HMRK Zrinjski – RK Goražde
RK Respekt 2016 – RK Briješće
RK Vogošća II – ORK Bosna
RK Radnički – RK Velež
RK Izviđač II – RA Čapljina

Što se tiče djevojaka, Prva liga FBiH za rukometašice kreće sedam dana kasnije, tačnije 03/04.10. Naredne sezone učešće če uzeti osam ekipa.

Parovi prvog kola za rukometašice:

OŽRK Jedinstvo – ŽRK Turbina
ŽRK Bihać – ŽRK Ilidža
ŽRK Živinice – ŽRK Krajina
ŽRK Lokomotiva – ŽRK Sloga 2013

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Sloboda pobijedila Crvenu Zvezdu u Beogradu!

Večeras su u Beogradu rukometaši Slobode u petoj, ujedno i posljednjoj kontrolnoj utakmici pred novu …

Close