Home / Region / Makedonija / Nakon Krištopansa i Pavel Atman napustio Vardar

Nakon Krištopansa i Pavel Atman napustio Vardar

Današnji dan ostat će upisan kao jedan od najgorih u novijoj historiji RK Vardar iz Skoplja. Nakon što je danas klub napustio Dainis Krištopans, istu stvar uradio je i Pavel Atman, koji će u nastavku sezone braniti boje Spartaka iz Moskve.

Teška financijska situacija u klubu dovela je do toga da je veliki broj igrača odbio da trenira, a velika većina njih otvoreno je progovorila o ovom problemu, koji je u Skoplju aktuelan već duži vremenski period.

Iako se činilo da je financijskim problemima došao kraj nakon osvajanja titule prvaka Evrope, kada je i obečana financijska pomoć Vardaru, situacija je ipak kulminirala proteklih dana. Mnogi igrači odlučili su progovoriti, neki su klub već napustili a neki svoj odlazak već najavili.

Iz kluba još uvijek nema nikakvih saopštenja, a očekuje se i zakazivanje press konferencije povodom utakmice EHF lige prvaka.

Vardar će u subotu snage odmjeriti sa ekipom Motora iz Zaporožja, u ključnoj utakmici koja će odrediti daljni evropski put aktuelnog prvaka Evrope.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Stoilov pozitivan na Covid-10, dobrog je zdravlja i nema simptome

Rukometni klub Vardar potvrdio je jučer da je kapiten „crveno-crnih“ Stojanće Stoilov pozitivan na korona …

Close