Home / Ostalo / Na sastanku u Bugojnu „usaglašeni“ modeli za prevazilaženje krize u bh rukometu

Na sastanku u Bugojnu „usaglašeni“ modeli za prevazilaženje krize u bh rukometu

Sedmicu dana od kako je u Olimpijski komitet BiH i Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine pristiglo vrlo ošto pismo od strane Evropske rukometne federacije u kojem EHF prijeti suspenzijom Rukometnog saveza BiH, reprezentacija i klubova iz BiH, još uvijek traje usaglašavanje stavova!

Tako je jučer u Bugojnu održan sastanak osnivača Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, predstavnika Rukometnog saveza FBiH i Rukometnog saveza Republike Srpske.

Osnivači su usaglasili potencijalne modele prevazilaženja postojećeg stanja u RS BiH. U narednim danima pristupit će se izradni konkretnih pravnih okvira, koji trebaju proizvesti konačna rješenja izlaska iz stanja u kojem se nalazi RS BiH. Dogovoreno je da će sljedeći sastanak biti održan u doboju 14.08.2018. godine, kada će se nakon sastanka održati i pres konferencija za medije.

Vrijeme polako curi. Rukometnim radnicima u Bosni i Hercegovini ostalo je ukupno još deset dana, inaće će EHF suspendovati sve vezano za rukomet u Bosni i Hercegovini.

Upravni odbor EHF će suspendovati BiH na narednoj sjednici sredinom septembra što će imati posljedice za sve predstavnike na tehničkom i takmičarskom nivou, uključujući i individualce na funkcijama. EHF očekuje jasan stav do 20. augusta 2018.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

EHF se ne šali! Obustavljena isporuka Gerflor podloge Rukometnom savezu BiH!

Evropska rukometna federacija (EHF) istrajna je u svojoj namjeri da počisti situaciju u Rukometnom savezu …

Close