Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Muzurović podnio ostavku, Zlata Zubac kordinator ženskih selekcija

Muzurović podnio ostavku, Zlata Zubac kordinator ženskih selekcija

Na danas održanoj VII sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine dosadašnji direktor reprezentacije, Gordan Muzurović, podnio je neopozivu ostavku. Članovi Upravnog odbor su se jednoglasno zahvalili na dosadašnjem radu i maksimalnom angažmanu dosadašnjeg direktora reprezentacije.

Da bi se prevazišla ova situacija, UO je donio jednoglasnu odluku da se u roku od 5 dana formira koordinacijsko tijelo koje će zaduženo za provedbu aktivnosti muških rukometnih reprezentacija s obzirom na predstojeće aktivnosti.

Jednoglasnom odlukom Upravni odbor je imenovao gospođu Zlatu Zubac za koordinatoricu ženskih reprezentacija (U18, U16 i U14). Za predstojeći turnir „2018 IHF/EHF Women’s Trophy“ imenovan je stručni stožer U18 reprezentacije.

Odlučeno je da selektor bude Korenelija Rajković- Leko, a da Vladimir Suvajac bude pomoćnik. Treći član će biti imenovan u narednih 7 dana u koordinaciji sa koordinatoricom Zubac. U međuvremenu će se po propisanoj proceduri pristupiti formiranju U18, U16 i U14.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Ženska reprezentacija BiH U19, nastupa na Evropskom prvenstvu B-Divizije

Nakon nekoliko godina pauze, jedna od ženskih reprezentativnih selekcija nastupit će na nekom EHF takmičenju. …

Close