Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Muzurović podnio ostavku, Zlata Zubac kordinator ženskih selekcija

Muzurović podnio ostavku, Zlata Zubac kordinator ženskih selekcija

Na danas održanoj VII sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine dosadašnji direktor reprezentacije, Gordan Muzurović, podnio je neopozivu ostavku. Članovi Upravnog odbor su se jednoglasno zahvalili na dosadašnjem radu i maksimalnom angažmanu dosadašnjeg direktora reprezentacije.

Da bi se prevazišla ova situacija, UO je donio jednoglasnu odluku da se u roku od 5 dana formira koordinacijsko tijelo koje će zaduženo za provedbu aktivnosti muških rukometnih reprezentacija s obzirom na predstojeće aktivnosti.

Jednoglasnom odlukom Upravni odbor je imenovao gospođu Zlatu Zubac za koordinatoricu ženskih reprezentacija (U18, U16 i U14). Za predstojeći turnir „2018 IHF/EHF Women’s Trophy“ imenovan je stručni stožer U18 reprezentacije.

Odlučeno je da selektor bude Korenelija Rajković- Leko, a da Vladimir Suvajac bude pomoćnik. Treći član će biti imenovan u narednih 7 dana u koordinaciji sa koordinatoricom Zubac. U međuvremenu će se po propisanoj proceduri pristupiti formiranju U18, U16 i U14.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Selektor Bilal Šuman objavio spisak igrača za prijateljski susret sa Crnom Gorom

Selektor BIH, Bilal Šuman objavio je spisak 21 igrača koji će igrati prijateljsku utakmicu protiv …