Home / Hrvatska 2018 / Mladi Balling vodi Dansku do dva važna boda

Mladi Balling vodi Dansku do dva važna boda

Ovo smo se susretu veselili. Ovo su momčadi koje znaju igrati krasan rukomet, Španjolska i Danska. Obije reprezentacije već su se kvalificirale u sljedeći krug natjecanja. No obije su željele u Grupu II prenijeti maksimalni broj bodova. Što je sigurno, sigurno je jer više nitko nije znao što ih čeka kada im se u Varaždinu pridruže ‘zagrebačke’ reprezentacije.

Mlada danska zvijezda

Na kraju pobjeda je ipak pripala olimpijskim prvacima koje je predvodio sjajni Balling koji je s osam postignutih golova i dvije asistencije proglašen najboljim igračem susreta. Bila je sjajna odluka izbornika Jacobsena ubaciti mladog desnog vanjskog u igru. Susret je završio rezultatom 25:22 za Dansku.

Od početka susret je bio izjednačen, igra gol za gol. Ali u 13. minuti Danska prvi put bježi na dva razlike i odonda vodstvo su zadržali do kraja susreta. Španjolci su se trudili vratiti, ali s obzirom na to da im je već u prvom susretu prvenstva zbog ozljede ostali bez prvog lijevog krila, Fernandeza, a u susretu s Mađarskom ozlijedili su se pivot Aguinagalde i obrambeni igrač Guardiola. Bez njih bilo je teško vratiti se kada su Danci već osigurali prednost. Furija je gubila previše lopti i olimpijskim prvacima poklonili su ih čak 10, nešto što ovi ipak ne opraštaju.

Green na 48 posto obrane

U posljednjih 13 minuta španjolska isforsiranost bila je više nego očita. Danci su dva puta napravili serije 3-0, a Španjolci nisu imali odgovor. Iako se Dancima ozlijedio prvi vratar Landin, Green je bio dostojna zamjena. Obranio je 10 udarac na gol i s obranom od 48 posto uvelike je pridonio danskoj pobjedi.

Među najboljim danskim strijelcima bio je i Hansen koji je upisao šest pogodaka, a u španjolskim redovima posebno dobro raspoložen bio je stariji brat Dujshebaev, Alex sa šest pogodaka.

Sada i Danska i Španjolska i Češka imaju po dvije pobjedne i jedna poraz te po četiri boda, ali Danci su ti koji u slejdeći krug natjecanja nose dva boda.

Posljednje tri minute danski navijači bili su na nogama. Iako, moramo priznati da se veselimo makedonskoj publici. Skandinavci su pristojna kazališna publika. Jučer se u jednom restoranu u Varaždinu pratio susret hrvatske reprezentacije. Danci su isprva navijali za Švedsku, ali kada su shvatili da u lokalu ima i hrvatske publike kojoj baš i nije do slavlja, malo su se utišali. Pokazali su kulturu i kada su Česi pobijedili njihove reprezentativce. Sve povale na pristojnosti, s obzirom na to da je nakon ispadanja Mađarske Varaždin ostao bez euforične mađarske publike, bit će lijep osjećaj da nam se opet tribine tresu od euforije.

Piše: Mia Bednaž

Preporučujemo da pročitate..

VELIKA PROMJENA Evo kako će izgledati sljedeći rukometni Euro

Sljedeće Europsko rukometno prvenstvo igrat će se 2020. godine u tri države, prvi put u …

Close