Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Ministar kulture i sporta KS u posjeti RK Vogošća PH

Ministar kulture i sporta KS u posjeti RK Vogošća PH

Nakon remija u Živinicama protiv ekipe Konjuha, rukometaši Vogošće zadnje kolo dočekuje ekipu Sloge iz Doboja. Bez obzira na rezultat zadnjeg kola, Vogošća će biti drugoplasirana ekipa Premijer lige BiH.

Dobar rad, trud i zalaganje kroz prvenstvo prepoznao je i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo gospodin Mirvad Kurić, koji je jučer neočekivano posjetio naš klub zajedno sa načelnikom općine Vogošća gosp. Edinom Smajićem i zastupnikom skupštine KS gosp. Muhamedom Kozadrom, sa namjerom da čestita na osvajanju drugog mjesta i ponovni plasman u Evropu.

Prilikom obraćanja igračima i Upravi kluba naglasio je da je Rukometni klub Vogošća napravila odličan uspjeh i spada među najbolje klubove KS u kolektivnom sportu. Također je rekao da se Rukometni klub Vogošća pokazala kao veoma stabilan kolektiv koji iz godine u godinu sve više napreduje, što potvrđuju njegovi rezultati.

Obećao je da će i u daljoj budućnosti nastaviti podržavati klub sa željom da se napravi još veći iskorak kako u domaćem tako i na međunarodnom nivou.

Rukometni klub Vogošća se od srca zahvaljuje uvaženom ministru na dosadašnjoj podršci i što je prepoznao da Vogošća na dostojanstven način predstavlja Kanton Sarajevo na domaćoj i evropskoj sceni. 26. kolo PL BiH je na rasporedu u subotu, 19.05.2018. sa početkom u 18,00 sati kada ekipa Vogošće dočekuje RK Slogu iz Doboja.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Muhamed Toromanović potpisao za Bosnu

Rukometaši Bosne iz Visokog dobili su veliko pojačanje pred nastavak prvenstva. Prvo pojačanje za drugu …

Close