Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Miloš Lojaničić novo pojačanje Vogošće

Miloš Lojaničić novo pojačanje Vogošće

Još uvijek je u toku sklapanje ekipe RK“Vogošća PH“. Napravljen je rez i u novu sezonu Vogošća ulazi sa dosta izmjenjenim sastavom i kvalitetnim snagama.

Želja u novoj sezoni je borba za sami vrh Premijer lige BiH i kvalitetno predstavljanje u Evropi. Uprava kluba zajedno sa stručnim štabom se posebno raduje dolaskom Miloša Lojaničića (1989.g), desnog beka koji je veliko pojačanje za klub.

Radi se o veoma kvalitetnom igraču koji je ponikao u Novoj Varoši RK“Zlatar“. Nastupao je za RK “Vrbas“ Osjek, RK “Proleter“ iz Zrenjanina, RK „Spartak“ (SEHA LIGA), HC Göztepe, HC “Maccabi“Tel Aviv (vicešampion).

Na Univerzijadi sa reprezentacijom Srbije bio je vicešampion svijeta te Evropski prvak. Dolazi iz kluba HC“Hapoela“ (Izrael). Prvi put će nastupiti u Premijer ligi BiH.

„Pre svega, zadovoljstvo mi je što sam došao u RK“Vogošća PH“. Prepoznao sam ambicije kluba koje su se poklopile sa mojim ambicijama. Prvi put ću imati priliku nastupiti u BH ligi. Vogošća je prepoznatljiv klub na Balkanu i imaju kontinuitet učešća na Evropskim takmičenjima. Nadam se da ćemo ostvariti željene rezultate u novoj sezoni“. – Rekao je Lojaničić.

Preporučujemo da pročitate..

Arman Beširević novi je član RK Iskra iz Bugojna

Rukometni klub Iskra iz Bugojna angažovao je novo pojačanje na poziciji golmana. Radi se o …

Close