Home / Evropa / Mihajlovski o povratku Karačića u Vardar
epa05214920 Igor Karacic of RK Vardar Skopje in action during the EHF Handball Champions League round of 16 match between Orlen Wisla Plock and RK Vardar Skopje, in Plock, Poland, 16 March 2016. EPA/Marcin Bednarski POLAND OUT

Mihajlovski o povratku Karačića u Vardar

Igor Karačić je jedan od največih ljubimaca publike u Skoplju a isto tako i jedna od največih želja predsjednika Vardara Mihajla Mihajlovskog, koji će učiniti sve da Karačić ponovo obuče dres Vardara.

Upravo je Mihajlovski prije osam godina doveo Karačića u Vardar. Karačić je do tada nastupao za nekada sjajnu ekipu RK Bosna iz Sarajeva.

Mihajlovski ne krije želju za njegovim povratkom u Skoplje, međutim šanse za transferom su minimalne.

“Karačić je imao ozbiljnu povredu kada sam odlučio da ga dovedem u klub jer sam bio uveren da će postati igrač – što se ispostavilo tačnim. Naravno, bilo bi sjajno vratiti ga, činjenica je da Vardar voli Karačića jednako kao što je činjenica da bi Karačić volio da se vrati u Vardar. Međutim, stvarnost je drugačija – on ima važeći ugovor s Kielceom koji mora biti ispoštovan. Ako se čudo dogodi i Igor postane dostupan na tržištu, sigurno ćemo sjesti i vjerujem da bismo mogli postići dogovor. Međutim, u ovom trenutku to ne izgleda kao realna opcija “, rekao je Mihajlovski.

Karačić je prošlog ljeta napustio Vardar, zbog teške financijske situacije, međutim čini se kako se stvari u Skoplju popravljaju. Na drugoj strani, trener Kielce-a Talant Dujšebaev prije nekoliko dana prokomentarisao je tešku financijsku situaciju u Kielce-u te je najavio mogučnost odlaska pojedinih igrača, ukoliko dođe do smanjenja plata. Ukoliko dođe do nekog značajnijeg smanjenja, to bi otvorilo put povratka Karačića u Vardar.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Harun Hodžić iz Zenice potpisao profesionalni ugovor sa Chamberiom

Harun Hodžić, mladi i perspektivni golman iz Zenice, potpisao je profesionalni ugovor sa francuskim velikanom …

Close