Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Mejdan spreman za zmajeve!

Mejdan spreman za zmajeve!

U toku su pripreme i organizacija utakmice naše reprezentacije i nacionalnog tima Švicarske koja je zakazana za 13.01.2018-te u SC Mejdan u Tuzli.

Direktor naše reprezentacije Gordan Muzurović i selektor Bilal Šuman su obišli potencijalne smještajne kapacitete i dvoranu Mejdan te obavili niz razgovora u cilju obezbjeđivanja što boljih uslova za boravak kako naše tako i Švicarske reprezentacije u Tuzli.

Treba svakako istaći izvanredan odnos predstavnika gradske i kantonalne vlasti prema reprezentaciji i događaju koji slijedi. Precizirani su prioriteti i dogovorene operativne aktivnosti koje su neophodne u organizaciji same utakmice i ostalih stvari.

Gradonačelnik Imamović sa svojim saradnicima među kojima treba istaći gosp. Vedrana Lakića je iskazao zavidan senzibilitet za događaj koji slijedi kao i premijer TK gosp. Bego Gutić. Za svaku pohvalu je kooperativnost iskazana od strane direktora SC Mejdan Jasenka Elezovića.

Kao tehnički organizator utakmice će egzistirati RS TK, na čelu sa predsjednikom Alijom Hasićem a poseban doprinos će dati i član UO RSBIH Nedim Musić.

Organizacione kockice se polako slažu i kako sad stvari stoje utakmica će biti održana na visokom nivou. Očekujemo prepun Mejdan i podršku našim reprezentativcima do pobjede. – rekao je direktor Muzurović.

Selektor Šuman je također mišljenja da će Tuzla biti prvi vjetar u leđa njegovoj ekipi te istiće da pamti vrhunsku atmosferu i podršku koju je osjetio iz vremena kada je kao igrač nastupao za reprezentaciju naše zemlje i siguran je da će to tako biti i 13. Januara nadolazeće godine.

Podršku našoj reprezentaciji dala je i legenda svjetske košarkaške scene naša proslavljena reprezentativka Razija Mujanović!

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Benjamin Burić ogorčen: U drugoligašu sam imao bolje uvjete nego u reprezentaciji

Benjamin Burić spada u red najkvalitetnijih svjetskih čuvara mreže u rukometu. U ovom je momentu, prema …

Close