Home / Evropa / Matej Sarajlić zabio četiri pogotka europskom prvaku iz 2016

Matej Sarajlić zabio četiri pogotka europskom prvaku iz 2016

Matej Sarajlić, bivši rukometaš Zrinjskog i dijete RK Žepča nastavlja sa sjajnim igrama i u Poljskoj. Nakon odlaska iz Žepča u kojemu je bio jedan od glavnih igrača ekipe, nakon što se vrlo brzo izborio za poziciju u Zrinjskom i osvojio kup BiH prošle godine, ove sezone Matej nastavlja svoj rukometni rast u poljskom Stal Mielecu u koji je prešao početkom sezone.

Poljska liga jedna je od najjačih na svijetu, čemu smo svi svjedočili prošle godine na Final Fouru Lige Prvaka kada je Kielce, najjači poljski klub, na kraju i podigao pehar pobjednika najjačeg svjetskog klupskog natjecanja u rukometu. Upravo protiv tog kluba, Matej Sarajlić je u utorak postigao 4 pogotka u porazu svog kluba 22:39. Iako su upisali visok poraz, mi u Žepču možemo biti ponosni na igru koju je pokazao Sarajlić zabivši 4 pogotka vrataru hrvatske rukometne reprezentacije, Filipu Iviću. Slawomir Szmal, drugi vratar Kielcea ipak nije kapitulirao pod napadima Matejeve ljevice, ali nadamo se da će već u uzvratu Matej slaviti i protiv legendarnog vrata poljske reprezentacije.

Osim vrhunskih vratara, Kielce ima i sjajnu igračku postavu, pa je bivši desni bek Žepča i Zrinjskog do prilike za šut morao doći preko Aguinagaldea, Bombača, Zormana, Jureckog, Marka Mamića, Manuela Štrleka i ostalih članova kreme europskog rukometa.

Kreme kojoj se, barem se zasad tako čini, nezaustavljivo približava i naš Matej Sarajlić.

Piše: Bojan Barbarić

Preporučujemo da pročitate..

In Memoriam: Preminuo član zlatne generacije Metaloplastike, Zlatko Portner

Nekadašnji rukometaš Metaloplastike i jedan od najbolji igrača zlatne generacije jugoslavenskog rukometa, Zlatko Portner, iznenada …

Close