Home / Evropa / Marko Mamić tri godine u Leipzigu

Marko Mamić tri godine u Leipzigu

Hrvatski reprezentativac i član Vive Kielce-a Marko Mamić novo je pojačanje njemačkog Bundesligaša, ekipe Leopziga.

Mamić je sa Leipzigom potpisao trogodišnji ugovor do ljeta 2022. godine. Karijeru je započeo u Kadetten Schaffhausenu nakon čega prelazi u francuski Dunkerque gdje je igrao zapaženu ulogu. Nakon toga slijedi transfer u Kielce gdje se zadržao do danas.

Ove sezone Mamić i nije baš uživao naklonost trenera Dušebajeva, koji ga je uglavnom čuvao za odbrambene zadatke. Uz sve to nekoliko povreda omelo je Mamića u njegovom daljnjem razvoju, a sa Kielceom je svoj posljednji susret odigrao na finalnom turniru Lige prvaka ovog vikenda u kelnu.

– Izabrao sam Leipzig jer želim igrati u Bundesligi. Ovo je sjajnom uređen klub s velikim ambicijama. Neće biti lagano i veliki je izazov pred nama, ali želja mi je igrati s Leipzigom u europskim natjecanjima i da budemo konkurentni. – rekao je Mamić na predstavljanju u novom klubu.

– Marko je igrač svjetskom kalibra i donijet će nam kvalitetu u obrani i napadu. Presretan sam što je potpisao za nas i siguran sam da će se jako dobro uklopiti – rekao je trener Andre Haber.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

David Davis na klupi Veszprema do 2023. godine

Rukometni klub Telecom Veszprem produžio je saradnju sa svojim trenerom Davidom Davisom na još tri …

Close