Home / Evropa / Marko Mamić tri godine u Leipzigu

Marko Mamić tri godine u Leipzigu

Hrvatski reprezentativac i član Vive Kielce-a Marko Mamić novo je pojačanje njemačkog Bundesligaša, ekipe Leopziga.

Mamić je sa Leipzigom potpisao trogodišnji ugovor do ljeta 2022. godine. Karijeru je započeo u Kadetten Schaffhausenu nakon čega prelazi u francuski Dunkerque gdje je igrao zapaženu ulogu. Nakon toga slijedi transfer u Kielce gdje se zadržao do danas.

Ove sezone Mamić i nije baš uživao naklonost trenera Dušebajeva, koji ga je uglavnom čuvao za odbrambene zadatke. Uz sve to nekoliko povreda omelo je Mamića u njegovom daljnjem razvoju, a sa Kielceom je svoj posljednji susret odigrao na finalnom turniru Lige prvaka ovog vikenda u kelnu.

– Izabrao sam Leipzig jer želim igrati u Bundesligi. Ovo je sjajnom uređen klub s velikim ambicijama. Neće biti lagano i veliki je izazov pred nama, ali želja mi je igrati s Leipzigom u europskim natjecanjima i da budemo konkurentni. – rekao je Mamić na predstavljanju u novom klubu.

– Marko je igrač svjetskom kalibra i donijet će nam kvalitetu u obrani i napadu. Presretan sam što je potpisao za nas i siguran sam da će se jako dobro uklopiti – rekao je trener Andre Haber.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Haris Pleh produžio saradnju sa portugalskim Sporting Hortom

Haris Pleh, bosanskohercegovački internacionalac nakon sjajne sezone u Portugalu potpisao je novi ugovor, tako da …

Close