Home / Liga prvaka / Makedonijo slavi, Vardar je Prvak Evrope

Makedonijo slavi, Vardar je Prvak Evrope

Rukometaši Vardara novi su Prvaci Evrope. Drugi put u svojoj historiji u samo tri godine, ekipa Vardara je na krovu rukometne Evrope.

Potpuni outsideri, ekipa koja je u Keln doputovala skoro bez ikakvih šansi, a čak ni oni najbolji poznavatelji rukometnih prilika makedonskom šampionu nisu davali velike šanse.

Zbog sveopšte situacije u klubu, povlačenja glavnog sponzora i vlasnika, ovi igrači gotovo cijelu sezonu su bez plata, bez novca, ali ova momčad još jednom je pokazala da novac ne igra, igra srce, igra duša, a to je ono što Vardar ima.

Potpuno zasluženo titula trofeja šampiona starog kontinenta vraća se u Skoplje.

Tokom cijelog susreta Vardar je kontrolisao susret, prednost od samog početka uspjeli su sačuvati sve do kraja. Iako je početak protekao u nešto ujednačenijoj borbi, Vardar je polako preuzimao rezultatsku inicijativu. U 11. minuti Vardar dolazi do plus četiri, kod rezultata 11:7, a već u 26. minuti ima plus šest 16:10. Na pauzu Vardar odlazi sa plus pet golova prednosti, kod rezultata 16:11.

U nastavku Veszprem se u potpunosti vraća u susret i već na samom startu drugog dijela dolazi do samo minus jedan. No, Vardar je odigrao smireno, herojski, što je ne kraju krunisano novom titulom prvaka starog kontinteta.

Konačan rezultat susreta glasio je 27:24.

Najefikasniji u sastavu Vardara bili su Moraes sa šest, Čupić sa pet i Kristopans sa četiri postignuta pogotka. Na drugoj strani Mahe je predvodio Vardar sa šest pogodaka, Ronnesen je dodao četiri a Nenadić tri.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

EHF odlučio, u Keln putuju Barcelona, PSG, Kiel i Veszprem

Izvršni odbor Evropske rukometne federacije na danas održanoj videokonferenciji donio je odluku o odigravanju Final …

Close