pet. jan 17th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Lider pao u Maglaju, fenomenalni Čičkušić neriješiva enigma za Gračanicu

1 min read

Još jedan od derbija četrnaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, odigran je sinoć u Maglaju, gdje su snage odmjerili rukometaši Maglaja i aktuelnog lidera prvenstva, RK Gračanice.

U pravoj sportskoj atmosferi koju su priredili navijači oba tima, slavili su domaćini sa minimalnih 29:28 (14:12).

Početak susreta pripao je gostujućoj ekipi koja je do 11. minute susreta imala prednost od dva gola razlike 2:4. U nastavku slijedi ujednačena borba da bi Maglajlije u 21. minuti stigli do preokreta 8:7. Domaćini su do kraja prvog dijela uspjeli sačuvati prednost, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 14:12.

U nastavku, domaćini nastavljaju u dobrom ritmu. Sve do 37. minute održavali su prednost od dva gola razlike, da bi potom gosti iz Gračanice serijom 0:4, stigli do preokreta i vodstva 18:20.

Nakon minute odmora u 42. minuti, domaćini ponovo dolaze do poravnanja rezultata, no međutim Gračanlije ponovo odlaze na gol prednosti 20:21. Uslijedio je period igre gol za gol, sve do pred sami kraj susreta. Boljom igrom u finišu, domaćini uspjevaju otići na plus jedan, što su uspjeli sačuvati do posljednjeg sudijskog zvižduka, za veliko slavlje domaće publike. Konačan rezultat glasio je 29:28.

Domaću ekipu predvodio je fenomenalni Benjamin Čičkušić sa nestvarnih osamnaest pogodaka. Na drugoj strani najefikasniji su bili Omer Mehmedović sa sedam i Adi Džinović sa šest postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Close