Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Lejla Ristić pojačala djevojke sa Drine

Lejla Ristić pojačala djevojke sa Drine

Protekle sedmice je u TC Bingo u Goraždu održana prozivka rukometašica ŽRK Goražde na koje u klubu računaju u narednoj polusezoni PLBiH.

Stručni štab će na raspolaganju imati sve igračice koje su nastupale u prvoj polusezoni sa tim da je najavljen povratak nekih bivših igračica kluba koje su zbog drugih obaveza bile ,, van stroja“.

Novost je da je u klub došla Lejla Ristić, igračica koja je u prvoj polusezoni nastupala za  Neretvu iz Jablanice, a radi se o vrlo kvalitetnoj igračici sa veoma bogatom rukometnom karijerom.

„Obradovani smo dolaskom Lejle Ristić, koja će svojim velikim iskustvom i rukometnim znanjem u mnogome popraviti našu igru“- rijeći su Sinana Ligate- Predsjednika Upravnog odbora ŽRK“Goražde“.

Uz iskusnu Eminu Mujagić,kapitena ekipe, Dunje Brankovan, Monike Išpanović, Slađane Mitrović-Bogdanović i ostale mlađe igračice ŽRK“Goražde“  će sigurno  predstavljati vrlo dobru ekipu u borbi za sami vrh tabele.

Pripreme će odraditi na prostoru BPK Kantona i radit će vrijedno kako bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva.

Takođe ekipa je pozvana na turnir ćiji je organizator ŽRK“Hadžići“, a u planu je da se organizuje i prvi zimski turnir, za koji je planirano da postane tradicionalni a na koji ćemo pozvati kvalitetne ekipe iz Bosne i Hercegovine i okruženja- kaže Damir Marevac –šef stručnog štaba.

Dakle po svemu sudeći će ekipa ŽRK“Goražde“ u daljem nastavku takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine biti težak protivnik za ostale ekipe.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Grude u drugom dijelu slomile otpor Krivaje

Derbi susret 12. kola, kola kojim je otvoren proljetni dio Premijer lige Bosne i Hercegovine …

Close