Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Lejla Hairlahović uputila zahtjev za “wild card” zbog slučaja “Nuić”: Stigao odgovor iz IHF-a!

Lejla Hairlahović uputila zahtjev za “wild card” zbog slučaja “Nuić”: Stigao odgovor iz IHF-a!

Nakon slučaja “Nuić” rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine izgubila je pravo na baraž, koji smo izborili u dvomeču protiv selekcije Švicarske, međutim kancelarija Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, na čelu sa generalnim sekretarom RS BiH, uputila je službeni zahtjev na adresu IHF-a za dodjelu “wild card-a” za učešće na Svjetskom rukometnom prevenstvu koje se naredne godine odigrava u Njemačkoj i Danskoj.

“U zahtjevu sam navela da bi nam to bilo od velikog značaja za rukomet u BiH, a posebno nakon što smo izgubili mogućnost igranja u baražu. IHF je zahtjev zaprimio, ali je odlučio da ‘wild card’ dodijeli Japanu. Mi se nadamo da ćemo već u narednim kvalifikacijama izboriti učešće na velikoj rukometnoj smotri, Evropskom prvenstvu”, rekla je Lejla Hairlahović za Svijet Rukometa.

U prilogu prispjeli odgovor iz IHF-a

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Rezultati nisu bili u prvom planu: Šumana oduševio mladi novajlija u reprezentaciji

Trener rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bilal Šuman, poprilično je zadovoljan pojedinim stvarima nakon priprema …

Close