Home / BiH Rukomet / KUP BiH / “Labudice” ipak u Grudama: Prijatelji kluba osigurali novac za odlazak na završnicu Kupa BiH!

“Labudice” ipak u Grudama: Prijatelji kluba osigurali novac za odlazak na završnicu Kupa BiH!

Rukometašice Jedinstva, unatoč finansijskim problemima, nastupit će na završnici Kupa BiH u Grudama, potvrđeno je Feni u tuzlanskom klubu.

Predsjednik Skupštine kluba Zvjezdan Karadžin kazao je da su pronašli nedostajuća sredstva za odlazak u Hercegovinu i nastup na takmičenju koje se održava 18. i 19. maja u organizaciji HŽRK Grude.

– Izašli su nam u susret prijatelji kluba iz svijeta privatnog biznisa i skupili smo dovoljno novaca da možemo već u četvrtak otputovati u Mostar odakle ćemo u petak doći u Grude. Inače, bilo je upitno da li ćemo otputovati u Hercegovinu, jer nam nisu doznačena obećana sredstva iz gradskog i kantonalnog proračuna, a zakazali su i neki sponzori – izjavio je Karadžin Feni.

Tuzlanke su se na završni turnir Kupa BiH plasirale zajedno s ekipama Gruda, Mire iz Prijedora i Izviđača CO iz Ljubuškog.

Izvlačenje polufinalnih parova obavit će se u Sportskoj dvorani u Grudama u petak u 15,30, dok je prva utakmica na rasporedu u 18, a druga u 20 sati.

Finale je na rasporedu u nedjelju od 17 sati.

Izvor: FENA

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Zdravko Medić: Naš najlošiji meč sezone

Zrinjski iz Mostara neće braniti trofej u Kupu BiH osvojen prošle godine. Mostarci su u …

Close