Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Kvalifikacije otvaramo protiv Češke Republike
Na fotografiji s lijeva: Yuri Tereschenkov, direktor Rukometnog saveza Bjelorusije, Martin Hausleitner, generalni sekretar EHF, Lejla Hairlahović, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, Petra Korandova, sekretar odjela za natjecanja Rukometnog saveza Češke Republike, Paivi Mitrunen, generalni sekretar Rukometnog saveza Finske, Andrei Baletski, marketing menadžer Rukometnog saveza Bjelorusije i Taneli Tiilikainen, menadžer u Rukometnom savezu Finske

Kvalifikacije otvaramo protiv Češke Republike

Nakon obavljenog izvlačenja za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020, u norveškom Trondheimu su održane radionice prema kvalifikacijskim grupama, a u cilju što bolje organizacije utakmica.

„Imali smo radionicu koju je vodio generalni sekretar EHF, gospodin Martin Hausleitner. U radu su učestvovali predstavnici svih saveza iz grupe 5, i to: predstavnici Bjelorusije, Češke Republike, Finske i BiH“, rekla je Lejla Hairlahović, generalni sekretar RSBiH i dodala:

„Prvu domaću utakmicu imamo u oktobru kada nam dolazi Češka Republika, druga domaća utakmica je u aprilu kada dolazi Finska, a na kraju, u junu 2018. godine, dočekujemo Bjelorusiju. Bitno je naglasiti da u organizaciju moramo krenuti već sada, a zaista sam zadovoljna podrškom koju imamo od EHF.“
Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi sa Bjelorusijom, Češkom Republikom i Finskom, a svoje mjesto na Evropskom prvenstvu će pokušati izboriti kroz kvalifikacijski ciklus koji počinje u oktobru.

 

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Moguć i prekid saradnje sa BHT1: Rukometni savez BiH mora platiti kaznu zbog kašnjenja prenosa

Nezadovoljni su bili svi oni koji su čekali pored malih ekrana da izabranici Bilala Šumana …

Close