Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Krivajašice nanijele poraz Grudama prvi nakon pet godina dominacije

Krivajašice nanijele poraz Grudama prvi nakon pet godina dominacije

Rukometašice Krivaje večeras su u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, na domaćem terenu savladale aktuelnog, višestrukog, prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Gruda, rezultatom 25:20.

Višegodišnja dominacija grudskih rukometašica prekinuta je večeras u Zavidovićima, gdje su Gruđanke poražene, prvi put nakon pet godina dominacije. Posljednji poraz u okviru Premijer lige, Grude su pretrpjele 9.11.2014. godine, od ekipe Katarine, i tada je rezultat glasio 32:31.

Večerašnji susret započeo je u ujednačenom ritmu. Igralo se gol za gol, sve do sedme minute susreta, a nakon poravnanja 3:3, domaće rukometašice prave seriju 4:0, i odlaze na 7:3. Do kraja prvog dijela, Krivajašice su uspjele sačuvati prednost, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 10:8.

I u nastavku, ekipa Krivaje održavala je prednost. U 42. minute Gruđanke su smanjile zaostatak na samo minus jedan, 15:14, međutim, u narednih nekoliko minuta, ekipa Krivaje, serijom, serijom 6:2, ponovo odlazi na plus pet golova prednosti 20:15 u 50. minuti susreta.

Do kraja susreta, domaće rukometašice uspjele su sačuvati prednost za na kraju konačnih 25:20, za veliko slavlje u Zavidovićima.

U ovoj sjajnoj pobjedi, kod Krivaje su se istakle Sikimić Ivana sa sedam, Bašić Sara sa šest i Ćosić Jasmina sa pet postignutih pogodaka. Četiri je dodala Mehanović Ilma, Džakmić Amela tri.

Kod Gruda, najefikasnija je bila Vukčević Nikolina sa devet postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Nema bodova u Zavidovićima, Krivajašice slavile i protiv Izviđača

Rukometašice Krivaje večeras su u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem …

Close