Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Konačno, riješeni problemi oko početka nove sezone Premijer lige BiH
Rukometni savez BiH

Konačno, riješeni problemi oko početka nove sezone Premijer lige BiH

Danas je održana nova sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj su konačno riješeni problemi vezani za početak nove sezone rukometne Premijer lige u Bosni i Hercegovini.

Donesen je niz odluka kojim se rješavanju sporni problemi oko početka nove sezone Premijer lige.

Nova sezona Premijer lige BiH za rukometaše počinje 7.10.2020. godine a van snage je stavljena odluka Upravnog odbora RSBiH od 9.9.2019. godine kojom je definisan način popunjavanja Premijer lige na kraju ove sezone.

Na kraju naredne sezone 2020/2021, Premijer ligu u muškoj konkurenciji napuštaju tri kluba, a u Premijer ligu ulaze dva prvaka iz prvih liga FBiH i jedan iz Republike Srpske.

Naloženo je komesarima takmičenja da usklade propozicije takmičenja u roku od 48 sati, te da iste dostave klubovima.

Premijer liga za rukometašice se nastavlja prema ranije utvrđenom rasporedu, a neodigrane utakmice prvog kola Premijer lige za rukometašice odigrat će se u prvoj EHF sedmici, bez kažnjavanja klubova iz Republike Srpske koji su bojkotovali početak nove sezone.

Rukometni savez Bosne i Hercegovine refundirat će troškove koje su imale ekipe ŽRK Krivaja i HŽRK Grude zbog nedolaska ekipa ŽRK Borac i ŽRK Mira na utakmice prvog kola.

Službena lica, sudije i delegati neće snositi sankcije zbog otkazivanja utakmica prvog kola Premijer lige BiH za rukometašice.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Premijer liga BiH: Borac, Izviđač i dobojska Sloga nezaustavljivi

Ovog vikenda odigrano je četvrto kolo rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Liderski trojac i …

Close