Home / Evropa / Konačno lijepe vijesti, Kielce ima novog generalnog sponzora

Konačno lijepe vijesti, Kielce ima novog generalnog sponzora

Poljski prvak i nekadašnji evropski prvak, ekipa Kielca-a ovog ljeta ostala je bez svoja dva generalna sponzora. Kompanije Vive i PGE otkazale se sponzorstvo zbog problema u poslovanju uzrokovanih pandemijom korona virusa.

Iako su se mnogi pribojavali da bi sudbina Kielca mogla biti slična sudbini Atletico Madrida, Hamburga i drugih rukometnih velikana, ipak do toga neće doći, barem ne za sada.

Jučer je u Hala Legionów u Kielceu upriličena prezentacija novog sponzora. Riječ je o brendu Łomża, koji pripada najvećoj poljskoj pivarskoj kompaniji, VAN PUR SA. Od nove sezone tim će na svim natjecanjima nastupiti pod imenom ŁOMŻA VIVE Kielce. Ugovor je potpisan na 4 godine s mogućnošću produženja.

Poseban je trenutak za nas je uspostavljanje suradnje sa najboljim timom u historiji poljskog rukometa. Tim već godinama pruža fanovima mnogo razloga da budu ponosni i postižu izvanredne rezultate u Poljskoj i u svijetu. Potpisivanjem sponzorskog ugovora želimo je podržati u borbi za daljnje pobjede i pružiti mogućnosti za daljnji, jednako impresivan razvoj – rekla je Jagoda Iwańczuk , predsjednica VAN PUR  SA.

Jako sam sretan što se danas svi možemo ovdje susresti objavljujući tako dobre vijesti – rekao je predsjednik KS VIVE Handball Kielce SA, Bertus Servaas.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

In Memoriam: Preminuo član zlatne generacije Metaloplastike, Zlatko Portner

Nekadašnji rukometaš Metaloplastike i jedan od najbolji igrača zlatne generacije jugoslavenskog rukometa, Zlatko Portner, iznenada …

Close