Home / SEHA / Kineski tim u regionalnoj SEHA ligi naredne sezone

Kineski tim u regionalnoj SEHA ligi naredne sezone

Izvršni komitet regionalne rukometne SEHA lige donio je odluku da u narednoj sezoni u ovom elitnom rukometnom regionalnom takmičenju nastupi i jedan kineski klub Peking (Beijing Sport University), objavljeno je danas.

Predsjednik Seha lige Mihajlo Mihajlovski istakao je da će liga biti proširena sa deset na 12 timova te da su u Upravi ovog takmičenja uvijek streme jačem sportskom marketinškom aspektu lige i da su sigurni da će ulazak kineskog tima biti koristan za rukomet u regionu i globalnom.

– Deveta sezona SEHA lige donijet će mnogo noviteta, a jedan od njih je da će naredne sezone u SEHA ligi nastupati i jedan kineski tim. Ulazak kineskog tima će označiti novu rukometnu eru u regionu i u SEHA ligi. Naš cilj je da razvijamo regionalni rukomet i da unosimo nešto novo, revolucionarno u regionu – rekao je Mihajlovski za službenu stranicu SEHA lige.

Za sada nije potvrđeno gdje će kineski rukometni klub igrati svoje utakmice, da li u Kini ili na evropskom tlu, a prema pisanju pojedinih portala najverovatnije će sjedište Pekinga biti u Zagrebu.

Sjeverna Makedonija će i u narednoj sezoni imati dva predstavnika u regionalnom rukometnom takmičenju – Vardar i drugoplasiranu ekipu u plej-ofu makedonske lige, najvjerovatnije bitoljski Rabotnik.

Preporučujemo da pročitate..

Zagrebaši upisali visoku pobjedu i nova tri boda protiv moskovskog Spartaka

U utakmici zaostalog 4. kola SEHA – Gazprom lige najbolji hrvatski rukometaši ugostili su novog sudionika regionalne lige – rukometni …

Close