Najnovije
Home / SEHA / Kineski tim u regionalnoj SEHA ligi naredne sezone

Kineski tim u regionalnoj SEHA ligi naredne sezone

Izvršni komitet regionalne rukometne SEHA lige donio je odluku da u narednoj sezoni u ovom elitnom rukometnom regionalnom takmičenju nastupi i jedan kineski klub Peking (Beijing Sport University), objavljeno je danas.

Predsjednik Seha lige Mihajlo Mihajlovski istakao je da će liga biti proširena sa deset na 12 timova te da su u Upravi ovog takmičenja uvijek streme jačem sportskom marketinškom aspektu lige i da su sigurni da će ulazak kineskog tima biti koristan za rukomet u regionu i globalnom.

– Deveta sezona SEHA lige donijet će mnogo noviteta, a jedan od njih je da će naredne sezone u SEHA ligi nastupati i jedan kineski tim. Ulazak kineskog tima će označiti novu rukometnu eru u regionu i u SEHA ligi. Naš cilj je da razvijamo regionalni rukomet i da unosimo nešto novo, revolucionarno u regionu – rekao je Mihajlovski za službenu stranicu SEHA lige.

Za sada nije potvrđeno gdje će kineski rukometni klub igrati svoje utakmice, da li u Kini ili na evropskom tlu, a prema pisanju pojedinih portala najverovatnije će sjedište Pekinga biti u Zagrebu.

Sjeverna Makedonija će i u narednoj sezoni imati dva predstavnika u regionalnom rukometnom takmičenju – Vardar i drugoplasiranu ekipu u plej-ofu makedonske lige, najvjerovatnije bitoljski Rabotnik.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Motor Zaporozhya novi učesnik SEHA GAZPROM lige

Ukrajinski prvak, ekipa Motor Zaporozhya, novi je učesnik regionalne rukometne SEHA Gazprom lige. SEHA liga …

Close