Home / Evropa / Kim Ekdahl du Rietz po drugi put završava karijeru
200112 Kim Ekdahl Du Rietz of Sweden during the EHF European Handball Championship match between Sweden and Slovenia on January 12, 2020 in Gothenburg. Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Kim Ekdahl du Rietz po drugi put završava karijeru

Kim Ekdahl du Rietz nekada jedan od največih talenata Švedskog rukometa ovih dana je najavio svoje povlačenje iz rukometa iako ima samo 30 godina.

Ovo je njegov drugi odlazak iz rukometa a prvi put je to uradio prije tri godine. Kim se nakon prvog oproštaja odlučio na povratak zbog nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali kako su one odgođene za narednu godinu i Kim je odlučio da se zvanično oprosti.

Kim se rukometom počeo baviti u Lugi HF gdje je nastupao od svoje šesnaeste godine do 2011. godine, kada prelazi u Nantes. Nakon sezone u Francuskoj odlazi u Rhein-Neckar Löwen gdje ostao do 2017. godine kada se i prvi put oprostio.

“Ovaj put sam itekako svjestan da će mi rukomet jako nedostajati”, rekao je Du Rietz.

Kada je odlučio da ponovo zaigra obukao je dres PSG-a gdje je bio do danas. Za reprezentaciju Švedske nastupao je u 96 mečeva te je postigao 274 pogodak, a najveći uspjeh u nacionalnom dresu je osvajanje srebrene Olimpijske medalje 2012. godine u Londonu.

Kim će u septembru preseliti u Hon Kong gdje će studirati, a navodno je već i naučio kineski jezik.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Vardar se oprostio od Dejana Perića: Hvala ti što si bio dio naše porodice!

Srpski trener golmana Dejan Perić završio je svoj posao u Vardaru. Perić je novi angažman …

Close