Najnovije
Home / Evropa / Kielce će prebroditi još jednu krizu, stižu novi sponzori

Kielce će prebroditi još jednu krizu, stižu novi sponzori

Na vandrednoj press konferenciji održanoj prošle sedmice prvi čovjek Poljskog giganta Viva Kielce, Bertus Servas,  najavio je povlačenje glavnog sponzora iz financiranja kluba, kompanije Viva.

Vijest je to koja je odjeknula rukometnom Evropom, a obzirom da se Kielce već nekoliko godina bori sa financijskim problemima odlazak glavnog sponzora značajno bi uzdrmao budžet ovog kluba.

Ipak, kako za sada stvari stoje, Kielce će i u narednoj sezoni imati stabilan budžet, obzirom da su se nakon Bertusovog obračanja javili novi sponzori.

Ukoliko dođe do realizacije ovih sponzorskih ugovora, situacija u Kielceu će se stabilizovati.

“Nakon konferencije za novinare u srijedu, na kojoj smo najavili da ćemo imati problema s budžetom za narednu sezonu, do danas smo dobili ponude tri kompanije koje žele biti sponzori. Takođe, tri kompanije sa kojima sarađujemo objavile su da su spremne izdvojiti veću količinu novca, što znači da se situacija u budžetu može stabilizovati. Ali ovo je samo faza pregovora. Vidjet ćete šta će se dogoditi dalje.” istakao je Bertus u kratkom obračanju.

Vive je sponzor Kielce Handball-a od 2002. godine i upravo pod vodstvom Bertusa klub je dvanaest puta osvajao prvenstvo Poljske, četiri puta ulazi na Final Four lige prvaka koji jednom i osvojio.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Početak Bundeslige pomjeren za oktobar

Njemačka Bundeslige odredila je datum početka naredne sezone. Iako je planirano da prvenstvo krene u …

Close