Home / Liga prvaka / Kiel ubjedljivo sa Aalborgom na gostovanju u Danskoj
EHF Champions League I Jutlander Bank Arena Aalborg Aalborg Håndbold-THW Kiel Foto: Henrik Hansenr

Kiel ubjedljivo sa Aalborgom na gostovanju u Danskoj

Nakon četiri ubjedljive pobjede na startu nove sezone EHF Lige prvaka, rukometaši Aalborga sinoć su na domaćem terenu doživjeli i svoj prvi poraz. U Danskoj je slavila ekipa Kiela i to sa ubjedljivih 23:31 (14:14).

Od samog počeka susreta gostujuća ekipa imala je rezultatsku prednost. Prvih nekoliko minuta domaćini su uspjevali hvatati rezultatski priključak, da bi nakon 9. minuta gosti u potpunosti preuzeli inicijativu.

Posljednjih desetak minuta prvog dijela ekipa Kiela serijom 1:7 odlazi na velikih plus devet. Pogodkom dvije sekunde prije kraja prvog dijela gosti smanjuju zaostatak pa se na pauzu odlazi kod rezultata 9:17.

Početkom drugog dijela prednost gostujuće ekipe ide na plus deset kod rezultata 10:20. Domaćini su u nastavku pružili nešto bolju igru nego u prvom dijelu pa se ostatak susreta igralo gol za gol, sve do na kraju konačnih 23:31. Kiel je uspio sačuvati plus osam iz prvog dijela.

Kiel je do pobjede vodio oporavljeni Sander Sagosen koji se u listu strijelaca upisao jedanaest puta, dok je šest pogodaka dodao Niclas Ekberg.

Sa druge strane najefikasniji je bio Jonas Samuelsson sa pet postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Veličanstvena pobjeda Barcelone na gostovanju u Kielu

Finale prija finala, reći će mnogi ljubitelji rukometa, odigrano je večeras u Kielu, u okviru …

Close