Home / Evropa / Kiel srezao plate za 50% u narednoj sezoni, igrači jedinstveni, želimo spasiti klub!

Kiel srezao plate za 50% u narednoj sezoni, igrači jedinstveni, želimo spasiti klub!

Aktuelni prvak Njemačke, ekipa Kiela, teško je pogođena financijskom krizom izazvanom pandemijom korona virusa.

U razgovoru za Danske medije, najbolji rukometaš svijeta za proteklu godinu, Niklas Landin, otkrio je da su svi igrači Kiela pristali na smanjenje plate za 50% u narednoj sezoni, kako bi spasili klub od enormnih financijskih gubitaka.

Kiel je pretrpio značajne gubitke kada su u pitanju prihodi kluba zbog gubitka dijela sponzora ali i zbog igranja pred praznim tribinama naredne sezone.

Inače, Landin je bio dio grupe koja je pregovarala sa upravom kluba, gdje je dogovoreno smanjenje plata za 50% u narednoj godini.

„Klubovi imaju ogromne probleme ali mislim da je Kiel među najpogođenijim obzirom da veliki dio svojih prihoda ostvaraju upravo od prodaje ulaznica. U protekla četiri mjeseca smo imali smanjene plate ali smo istovremeno dogovorili da ćemo igrati za 50% manje plate u novoj sezoni. Čudno je biti zadovoljan sa pola plate ali među igračima vlada ogromno jedinstvo i želimo pomoći klubu u ovim teškim trenucima“ istakao je Landin.

Prema pisanju danskih medija Landinov ugovor sa Kielom vrijedan je oko 270.000 eura po sezoni, a uz trenutno smanjenje primanja, Landin će se morati zadovoljiti sa 135.000 eura za narednu sezonu ili oko 11.000 mjesečno.

– Klub naravno razmišlja u najgorem scenariju i vjerujem da će tokom sezone biti bolje, pa nešto možemo dobiti zauzvrat – zaključio je Landin.

Mikkel Hansen je trenutno najplačeniji danski rukometaš i on trenutno zarađuje oko 8 miliona danskih kruna što je oko 1.1 milion eura po sezoni.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

In Memoriam: Preminuo član zlatne generacije Metaloplastike, Zlatko Portner

Nekadašnji rukometaš Metaloplastike i jedan od najbolji igrača zlatne generacije jugoslavenskog rukometa, Zlatko Portner, iznenada …

Close