čet. feb 27th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Katar razočarao, 13. mjesto u Njemačkoj i Danskoj

1 min read

Katarska rukometna reprezentacija okončala je nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj zauzevši 13. mjesto nakon pobjede nad selekcijom Rusije rezultatom 28:34.

Više se očekivalo od selekcije koja je prije samo četiri godine bila viceprvak svijeta, međutim nakon uvodnog poraza od Angole i lošeg plasmana nakon grupne faze, Kataru je ostala borba za plasman od 13. do 16. mjesta. Pobjedama u dva susreta tkz. President Cupa, Katar je u konačnici zauzeo 13. mjesto.

Današnji susret Rusi su bolje otvorili, međutim već na samom početku Katar dolazi do preokreta i rezultatske prednosti koju su uspjeli sačuvati do kraja susreta. Prednost je konstantno rasla, a na pauzu se odlazi kod rezultata 14:17.

U nastavku Katarni bez većih problema susret privode kraju, prednost za poluvremena su uduplali, a konačan rezultat susreta glasio je 28:34.

U sastavu Rusije Kovalev sa devet i Zhitnikov sa sedam pogodaka bili su najefikasniji, dok su na drugoj strani dominirali Carol Marzo sa osam, Benali sa sedam i Berrached sa šest postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Close