Home / Ger&Den 2019 / Katar razočarao, 13. mjesto u Njemačkoj i Danskoj

Katar razočarao, 13. mjesto u Njemačkoj i Danskoj

Katarska rukometna reprezentacija okončala je nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj zauzevši 13. mjesto nakon pobjede nad selekcijom Rusije rezultatom 28:34.

Više se očekivalo od selekcije koja je prije samo četiri godine bila viceprvak svijeta, međutim nakon uvodnog poraza od Angole i lošeg plasmana nakon grupne faze, Kataru je ostala borba za plasman od 13. do 16. mjesta. Pobjedama u dva susreta tkz. President Cupa, Katar je u konačnici zauzeo 13. mjesto.

Današnji susret Rusi su bolje otvorili, međutim već na samom početku Katar dolazi do preokreta i rezultatske prednosti koju su uspjeli sačuvati do kraja susreta. Prednost je konstantno rasla, a na pauzu se odlazi kod rezultata 14:17.

U nastavku Katarni bez većih problema susret privode kraju, prednost za poluvremena su uduplali, a konačan rezultat susreta glasio je 28:34.

U sastavu Rusije Kovalev sa devet i Zhitnikov sa sedam pogodaka bili su najefikasniji, dok su na drugoj strani dominirali Carol Marzo sa osam, Benali sa sedam i Berrached sa šest postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Karabatić sa zvukom sirene za bronzu Francuske

Selekcija Francuske osvajač je bronzane medalje na ovogodišnjem Svjetskom rukometnom prvenstvu, nakon što su u …

Close