Home / Region / Srbija / Kasim Kamenica predstavljen u Novom Sadu

Kasim Kamenica predstavljen u Novom Sadu

Rukometaši Vojvodine dobili su novog šeta stručnog štaba Kasima Kamenicu, trofejnog i veoma iskusnog rukometnog stručnjaka iz Bosne i Hercegovine. Poslije odlaska Rudića, Kukić je vodio ekipu a od Kamenice se očekuje da što bolje pripremi ekipu kroz takmičenje u SEHA Gasprom ligi, kako bi u završnici domaćeg prvenstva došla do šeste uzastopne titule.

” – Zahvaljujem se čelnicima kluba na tome što su me imenovali za šefa struke. Znam da sam došao u organizovan i kvalitetan klub. Cilj je da se nastavi niz ka titulama ali želim da se razvije rad sa mladim igračima pošto su naši klubovi osuđeni na stvaranje rukometaša. Vojvodina treba da bude konkurentnija u SEHA ligi i da puca na EHF Kup. Realno govoreći Liga prvaka zahtjeva mnogo više i nije realno u ovom trenuku očekivati u tom takmičenju kvalitetne rezultate. Novi Sad treba da bude prepoznatljiv i po rukometu, a svi mogu od mene da očekuju veliki rad i disciplinu” – istakao je Kamenica. Njegove lične ambicije poklopile su se sa klupskim.

” – U narednih pola godine sagledaćemo sve mogučnosti, želimo da postavimo sistem. Ako ne postoje veliki ciljevi ta priča me ne zanima. Ovaj klub ima velike kapacitete, a od svih nas zavisi krajnji proizvod. Dobro poznajem ekipu Vojvodine i daleko od toga da nema kvalitet. Smatram da je došlo do nekih neželjenih situacija unutar ekipe, što treba raščistiti i krenuti u dobrom pravcu. Glavni konkurenti za titulu su nam Dinamo i Železničar, Pančevce znam odlićno a Nišlije ćemo skautirati do poćetka doigravanja za naslov prvaka. Pripreme čemo poćeti 10. januara i nemamo razlog da negdje putujemo, na Slanoj Bari imamo sve uslove za valjan rad.”- kazao je kamenica.

Kasim Kamenicu do prije mjesec dana sjedio je na klupi RK PPD Zagreb. Nakon serije loših rezultata u okviru EHF lige Prvaka Kamenica je smjenjen a na njegovo mjesto postavljen je Zlatko Saračević.

Trenersku karijeru započeo je u Goraždu a proteklih godina vodio je Prule, Celje, Pelister, Nexe, a kao selektor Sloveniju, Bosni i Hercegovinu i Crnu Goru.

Kao selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije osvojio je titulu prvaka svijeta.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Žikica Milosavljević novi je trener Crvene zvezde

Rukometni klub Crvena zvezda imenovao je Žikicu Milosavljevića za novog šefa struke. Legendarno desno krilo …

Close