Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Jozinović i Muhović na posudbi u Konjuhu

Jozinović i Muhović na posudbi u Konjuhu

Direktor RK Konjuh Dalibor Paligorić, šef Stručnog štaba Toni Čolina i novi rukometaši u narandžastom dresu živiničkog Premijeligaša Stjepan Jozinović i Amir Muhović održali su u petak konferenciju za novinare.

Pitanje okončanog dijela priprema za sezonu 2018/19 i pojačanja u narandžastom timu iz Živinica bile su teme konferencije.

– Stjepan Jozinović (19) i Amir Muhović (18) u rukometnoj sezoni 2018/19 bit će novi članovi naranadžastog tima Konjuha iz Živinica. Oni dolaze kao posudba našeg najuspješnijeg rukometnog kluba, Izviđača iz Ljubuškog. Jozinović (192), inače juniorski reprezentavac BiH, se pokazao u Konjuhovoj pripremnoj utakmici u Maglaju i u Živinicama protiv Gračanice, a Muhović (203) je već pokazao svoje kvalitete na osvajanju rukometnog Turnira u Lukavcu.

Prije Izviđača Stipe Jozinović je igrao u RK Žepče, a Amir Muhović u sarajevskoj RK Bosni – rekao je direktor Konjuha Dalibor Paligorić.

Dosašnji dio priprema je djelimično zadovoljio šefa Konjuhove Struke, dijete Izviđača, Tonija Čolinu.

– Teško je formirati ekipu kada u njoj nema ključnih igrača. Od kraja sezone smo bez jednog od najboljih rukometaša Elvisa Brkića, od marta bez sjajnog Mirheta Husića, od skoro na duže vrijeme bez najperspektivnijeg Živičanina ljevorukog Seada Dautovića, a i bez dobrih Sakića i Šarića. Ipak zadovoljan sam rezultatima i pokazanom igrom u odigranih desetak pripremnih utakmica, mada, nakon nastupa mlađeg tima u Banovićima, slijedi najjači pripremni susret u Čelincu protiv banjalučkog Borca- govori Toni Čolina.

Zadovoljan sam fizikom, tehnikom i taktikom u ekipi, a sa novim igračima sa premijerligaškim iskustvom dobit ćemo bolji i veći fond igrača – riječi su Čoline, koji dodaje da je sve do sada bilo korektno i da među igraćima postoji velika želja.

Novopridošli rukometaši Konjuha, Jozinović i Muhović, zadovoljni su novim klubom i gradom.

– Od ranije znamo da su Živinice rukometni grad, a da je Konjuh ekipa sa renomeom. U Konjuhu možemo dobiti iskustvo, ali i pomoći Konjuhu da osvari što bolji rezultat- riječi su mladih novih rukometaša rukometnog kluba iz Živinica.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Remi Borca i Konjuha u derbiju kola

Rukometaši Borca i Konjuha rezmizirali su večeras u Banja Luci u okviru 23. kola Premijer …

Close