Home / Hrvatska 2018 / Jovanović: Hrvatska? Nećemo se predati

Jovanović: Hrvatska? Nećemo se predati

Rukometni reprezentativac Srbije Milan Jovanović svestan je da Srbija u Hrvatsku na EP ne ide kao favorit, ali ima želju koja odvaja pobednike.

Najbolji rukometaši Srbije okupili su se u Kovilovu zbog priprema na kojima ih čekaju Švajcarska, Rusija, Rumunija, Saudijska Arabija, Slovenija i Makedonija.

Mladi 19-godišnji bek Vojvodine kaže da je srećan jer je prvi put u punom trenažnom procesu sa nacionalnom selekcijom.

“Ovo je moje prvo pravo okupljanje, jednom sam bio pozvan ali povređen, dobra je atmosfera za sada, dobri su momci. Počinjemo da treniramo pa ćemo videti za dalje. Imamo dve utakmice na početku, posle nam se priključuje ostatak ekipe”, kaže Jovanović za B92 i dodaje da nije isto kada se okup.

“Velika razlika je razlika i u odnosu na mlađe kategorije što sam do sada imao prilike da iskusim, a naravno prva ekipa je najviše što može da se doživi”, priča svoje prve utiske Jovanović. U finišu pripremnog perioda izdvajaju se Makedonija i Slovenija.

“Prvo Vintertur pa se vraćamo, onda prijateljska s Makedoncima. Imaju dosta dobrih igrača koji igraju u jakim klubovima”, dodaje on.

Makedonski Vardar i Metalurg su u sezoni 2016/2017. bili jako dobri i van granica južnih suseda Srbije. Prvi su igrali fajnal-for rukometne Lige šampiona, a drugi grupnu fazu.

“Vardar se razlikuje od mnogih drugih klubova u Evropi, ali nemaju toliko reprezentativaca pa nije to preveliki zalogaj za nas”, kaže Jovanović. Na pitanje da li Hrvati u ovom trenutku jesu preveliki zalogaj, odgovara da je za takvu ocenu rano.

“Normalno, ne možemo da se ponašamo kao favoriti ali sigurno se nećemo predati koja god ekipa bude bila protiv nas”, ističe levi bek novosadske ekipe.

Izvor: B92

Preporučujemo da pročitate..

VELIKA PROMJENA Evo kako će izgledati sljedeći rukometni Euro

Sljedeće Europsko rukometno prvenstvo igrat će se 2020. godine u tri države, prvi put u …

Close