Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Još se ne zna konačan broj ekipa u Premijer ligi BiH

Još se ne zna konačan broj ekipa u Premijer ligi BiH

Rukometna Premijer liga Bosne i Hercegovine u muškoj konkurenciji trebala bi početi sredinom septembra, tačnije 14.9.2019. godine, ali kao i nekoliko godina unazad, sve detalje oko početka nove sezone, obično ćemo saznati nekoliko dana pred sami početak.

Kao da ne znamo bez peripetija i zavrzlama, a da tako bude i ove godine, pobrinuo se Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Naime, na jučer održanoj sjednici UO, trebala je biti donešena odluka i o konačnom broju ekipa koje će naredne godine uzeti učešće u Premijer ligi BiH za rukometaše.

Odluka nije donešena jer je sjednica prekinuta. Razlog prekida su neslaganja entitetskih saveza o broju ekipa koje će se naredne godine takmičiti u elitnom rangu bh rukometa.

Rukometni savez FBiH je i na jučerašnjoj sjednici zastupao ranije donešene odluke da liga broji 16 klubova te da će Premijer ligu BiH popuniti dva kluba iz FBiH i jedan iz Republike Srpske.

To nije prihvatljivo za čelnike iz RS RS-a, jer i oni žele da dva kluba iz RS-a uđu u Premijer ligu. U tom slučaju Premijer ligu iz RS-a popunili bi prvak prve lige RS-a, ekipa Drine te ekipa Slavije iz Istočnog Sarajeva, koja je ispala iz Premijer lige.

Na kraju sjednica je prekinuta bez konkretnih dogovora a njen nastavak očekuje se u Doboju, 20. augusta.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Arman Beširević novi je član RK Iskra iz Bugojna

Rukometni klub Iskra iz Bugojna angažovao je novo pojačanje na poziciji golmana. Radi se o …

Close