pon. apr 6th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Izviđač ubjedljivo sa Gračanicom

1 min read

Rukometaši Izviđača večeras su na domaćem terenu u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, savladali ekipu Gračanice, rezultatom 33:27 (18:15).

Susret je krenuo odlično za gostujuću ekipu koja je već u šestoj minuti bila na plus četiri pogodka prednosti 1:5. Uslijedio je pad u igri gostujuće ekipe, što Skauti odlično koriste i već u 12. minuti stižu do vodstva 7:6.

Uslijedio je period ujednačene igre, da bi boljom igrom u završnici prvog dijela Izviđač u posljednjoj minuti imao četiri gola prednosti. U posljednjem napadu u prvom poluvremenu gosti smanjuju na minus tri, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 18:15.

Početkom drugog dijela Skauti serijom od 3:0 dolaze do plus šest golova prednosti 22:16 u 38. minuti susreta. Zahvaljujući velikom broju tehničkih grešaka gostujuće ekipe, domaći rukometaši stižu do plus devet pogodaka prednosti u 52. minuti susreta 30:21.

Do kraja susreta nije bilo značajnijih promjena, Skauti su upisali novu pobjedu, sa na kraju konačnih 33:27.

U večerašnjem susretu po šest pogodaka postigli su Milan Vukšić i Nikola Primorac u ekipi Izviđača, dok je kod Gračanice sa toliko pogodaka najefikasniji bio Omer Mehmedović.

Svijet Rukometa

Close