Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Izviđač ubjedljivo sa Gračanicom

Izviđač ubjedljivo sa Gračanicom

Rukometaši Izviđača večeras su na domaćem terenu u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, savladali ekipu Gračanice, rezultatom 33:27 (18:15).

Susret je krenuo odlično za gostujuću ekipu koja je već u šestoj minuti bila na plus četiri pogodka prednosti 1:5. Uslijedio je pad u igri gostujuće ekipe, što Skauti odlično koriste i već u 12. minuti stižu do vodstva 7:6.

Uslijedio je period ujednačene igre, da bi boljom igrom u završnici prvog dijela Izviđač u posljednjoj minuti imao četiri gola prednosti. U posljednjem napadu u prvom poluvremenu gosti smanjuju na minus tri, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 18:15.

Početkom drugog dijela Skauti serijom od 3:0 dolaze do plus šest golova prednosti 22:16 u 38. minuti susreta. Zahvaljujući velikom broju tehničkih grešaka gostujuće ekipe, domaći rukometaši stižu do plus devet pogodaka prednosti u 52. minuti susreta 30:21.

Do kraja susreta nije bilo značajnijih promjena, Skauti su upisali novu pobjedu, sa na kraju konačnih 33:27.

U večerašnjem susretu po šest pogodaka postigli su Milan Vukšić i Nikola Primorac u ekipi Izviđača, dok je kod Gračanice sa toliko pogodaka najefikasniji bio Omer Mehmedović.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Enes Skopljak novo pojačanje Vogošće

Rukometni klub “Vogošća“ nastavlja sklapanje ekipe za novu sezonu. Enes skopljak je novo pojačanje Vogošće. …

Close