pet. jan 17th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Izviđač do druge pobjede u nizu, pala i Vogošća

1 min read

Rukometaši Izviđača pod komandnom palicom Petra Šuvaka upisali su u drugu pobjedu u nizu. Večeras su Skauti u okviru četrnaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili na vrlo nezgodnom gostovanju u Vogošći nad istoimenom ekipom, rezultatom 24:31 (12:16).

Početak susreta protekao je u ujednačenoj borbi. Igralo se gol za gol sve do 17. minute susreta kada su domaćini bili u blagoj prednosti od dva gola razlike 8:6.

Nakon toga slijedi odlična igra gostujućih igrača koji serijom od 1:8, dolaze do apsolutnog preokreta te do poluvremena imaju plus četiri gola prednosti. Na pauzu se odlazi kod rezultata 12:16.

Skauti su bez večih problema prednost uspjeli sačuvati i u nastavku susreta. Prednost gostiju u nastavku niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, pa su Skauti na kraju slavili sa plus sedam golova prednosti. Konačan rezultat glasio je 24:31.

Izviđač su do pobjede predvodili Vedran Delić i Domagoj Alilović sa po jedanaest postignutih pogodaka te Matej Mandić sa osamnaest uspješnih intervencija. Kod Vogošće najefikasniji je bio Bošković sa pet postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Close