Home / SEHA / Izviđač danas sa Vardarom u posljednjem kolu SEHA lige

Izviđač danas sa Vardarom u posljednjem kolu SEHA lige

Rukometaši Izviđača večeras će u posljednjem 18. kolu SEHA Gazprom lige na domaćem terenu ugostiti aktuelnog prvaka, ekipe Vardara.

Ekipa Vardara apsolutni je favorit u večerašnjem susretu a bez obzira na ishod večerašnjeg susreta, „Skauti“ će ovu sezonu SEHA lige okončati na posljednjem mjestu sa samo četiri osvojena boda.

Osma po redu završnica ovog elitnog rukometnog takmičenja održat će se 2. i 3. aprila u Brestu u Bjelorusiji, a već ranije, nastup su izborili RK Nexe, RK PPD Zagreb, RK Vardar i RK Meshkov Brest.

Bilo kako bilo, Skauti se večeras opraštaju od ovog regionalnog takmičenja, a potom im slijedi borba u domaćem prvenstvu.

Tu je najprije uzvratni susret polufinala KUP-a Bosne i Hercegovine, gdje će rukometaši Izviđača na Vogošći braniti prednost od četiri gola, iz prvog susreta, a potom slijedi i razigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine, gdje takođe Skauti, brane titulu prvaka.

Izviđač u dosadašnjem dijelu SEHA lige ima i najbolje pojedince koji su zauzeli mjesto u TOP 10 najboljih igrača za ovu sezonu.

Pa tako, u TOP 10 najboljih strijelaca SEHA lige našli su se, na šestom mjestu, Vedran Delić sa 67 postignutih pogodaka, te Josip Čutura, na devetom mjestu, sa 59 postignutih pogodaka.

Među najbolje asistente lige, njih 10, ugurao se Vasilije Kaludjerević sa 33 uspješne asistencije i nalazi se na osmom mjestu.

Josip Kvesić takođe je u TOP 10 golmana ove sezone, sa procentom uspješnosti 29%, odnosno 5,8 odbrana po susretu.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

SEHA liga u dvije skupine, Veszprem zainteresiran za ulazak, Szeged ima druge prioritete

Potpuno novi format natjecanja u SEHA ligi koja će se ubuduće igrati u regularnom dijelu …

Close