Home / Slider / Ivanišević: I u Danskoj me pitali za Hrvatsku

Ivanišević: I u Danskoj me pitali za Hrvatsku

Najbolji rukometaši Srbije okupili su se u Kovilovu da započnu pripreme za Evropsko prvenstvo u rukometu koje ih čeka za dvadesetak dana.

Kako kaže, Srbija daje dodatnu energiju bez obzira na umor i povrede, svi žele da pruže više, jedni druge motivišu pa su shodno tome i očekivanja velika.

“Očekivanja od Evropskog prvenstva su velika kao i uvek. Mi kao nacija imamo uvek velika očekivanja pa tako i mi sada. Znamo da je EP jedno od najvećih i najjače rukometno takmičenje jer na njemu sada imate 16 ekipa koje su potpuno ravnopravne i bukvalno u svakoj utakmici će nijanse odlučivati”, kaže Ivanišević za B92.

Srbija igra u grupi A sa Hrvatskom, Islandom i Švedskom počev od 12. januara.

“Mi se spremamo da pružimo naše najbolje što možemo i da u tim utakmicama nijanse koje budu odlučivale budu na našoj strani”, dodaje Ivanišević.

Prethodnih godinu dana je branio za Skjern pa oslikava razliku između skandinavskog i srpskog rukometa.

“Posle godinu tamo, mogu reći da se i mi približavamo njima po tim nekim novim stvarima, po trčanju, brzini. Normalno je da su ispred nas pošto duži vremenski period rade na tome, ali mislim da, s obzirom na to da imamo dve skandinavske ekipe u grupi, mislim da možemo da im pariramo i u tim segmentima u kojima su nekada bili mnogo nadmoćniji”, objašnjava Ivanišević.

Nekolicinu švedskih i islandskih igrača poznaje iz Skjerna.

“Sticajem okolnosti imam par igrača iz Švedske i sa Islanda. Dosta igrača odande igra u Danskoj, poznajem njihov mentalitet i stvari koje možemo da očekujemo od njih. Ako budem mogao da pomognem te stvari ćemo preokrenuti u našu korist”objašnjava Ivanišević.

“Vatreno krštenje” na prvenstvu će za “Orlove” biti utakmica protiv Hrvatske, zemlje domaćina prvenstva.

“Ako bude prilike možda će to čak da bude i moj debi, utakmica kao i svaka druga. I u Danskoj su mi ljudi prilazili i pitali baš za tu utakmicu. Biće tu sigurno naboja, ali kad se sve svede i kad utakmica počne, dovoljno smo iskusni da ne vidimo i ne čujemo ništa osim ovoga 40×20. Trudićemo se da pružimo što bolji otpor i budemo što bolji u utakmici”, zaključuje momak koji je Skjernu svojim odbranama doneo danski Kup.

Izvor: B92

 

Preporučujemo da pročitate..

Sloboda dovela još jedno pojačanje, Dražen Stojanović novi golman

Crveno-crni dres od naredne sezone oblači iskusni golman Dražen Stojanović. Riječ je o 35- godišnjem …

Close