Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Irfan Kovač novo pojačanje RK Vogošća PH

Irfan Kovač novo pojačanje RK Vogošća PH

Danas je u prostorijama RK Vogošća PH u prisustvu predsjednika kluba Fetaha Kadrića potpisan ugovor sa novim igračem Irfanom Kovačem.

Irfan Kovač, desni bek, svoju rukometnu karijeru počinje u bosanskohercegovačkim klubovima odakle kao vrlo mlad dobija ponudu iz Rukometnog kluba Poreč (Hrvatska) gdje ostaje 3 godine i bilježi jako dobre uspjehe.

Također ovaj sjajni rukometaš igrao je za AL-Ahly iz Katra jednu sezonu. U Francusku je stigao 2009 godine i potpisuje sa Semur-en-Auxois (2 sezone), Nim (3 sezone) i Dijon (1 sezona). U Epinal-u je proveo sezonu 2015/2016, odakle se vraća svom domu i porodici u Sarajevo.

„ Jako sam vezan za porodicu i odlučio sam se vratiti kući. Rukomet mi pomaže da kanališem svoju energiju. Po prirodi sam smiren, uvijek sam nasmijan a na terenu dajem sve od sebe. U Vogošću sam došao iz razloga što već neke igrače dobro poznajem. Sviđa mi se atmosfera u klubu, od ekipe do Upravnog odbora. Potpisao sam ugovor sa Vogošćom i idemo zajedno sa istim ciljem“. Rekao je Irfan Kovač.

Po procjeni struke RK Vogošća PH nije se dvoumila kada je u pitanju novo pojačanje za njihov klub.

„ Irfan Kovač je igrač koji se uklapa u planove kluba i zadovoljava kriterije. Mislim da će nam pomoći da spojimo mladost i iskustvo. Kao predsjednik kluba, u svoje ime i u ime cijelog kolektiva želio bih izraziti dobrodošlicu Irfanu u Vogošću. Želim da se osjeća kao kod kuće i da zajedno ispunimo planove i ciljeve kluba“. Rekao je predsjednik UO RK Vogošća Fetah Kadrić.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Ermin Buco Bajrić ponovo na klupi Maglaja

Rukometaši Maglaja danas su dobili novog (starog) trenera. Nakon odlaska Zdravka Stevanovića, njegove mjesto će …

Close