sri. feb 19th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Irfan Kovač novo pojačanje RK Vogošća PH

2 min read

Danas je u prostorijama RK Vogošća PH u prisustvu predsjednika kluba Fetaha Kadrića potpisan ugovor sa novim igračem Irfanom Kovačem.

Irfan Kovač, desni bek, svoju rukometnu karijeru počinje u bosanskohercegovačkim klubovima odakle kao vrlo mlad dobija ponudu iz Rukometnog kluba Poreč (Hrvatska) gdje ostaje 3 godine i bilježi jako dobre uspjehe.

Također ovaj sjajni rukometaš igrao je za AL-Ahly iz Katra jednu sezonu. U Francusku je stigao 2009 godine i potpisuje sa Semur-en-Auxois (2 sezone), Nim (3 sezone) i Dijon (1 sezona). U Epinal-u je proveo sezonu 2015/2016, odakle se vraća svom domu i porodici u Sarajevo.

„ Jako sam vezan za porodicu i odlučio sam se vratiti kući. Rukomet mi pomaže da kanališem svoju energiju. Po prirodi sam smiren, uvijek sam nasmijan a na terenu dajem sve od sebe. U Vogošću sam došao iz razloga što već neke igrače dobro poznajem. Sviđa mi se atmosfera u klubu, od ekipe do Upravnog odbora. Potpisao sam ugovor sa Vogošćom i idemo zajedno sa istim ciljem“. Rekao je Irfan Kovač.

Po procjeni struke RK Vogošća PH nije se dvoumila kada je u pitanju novo pojačanje za njihov klub.

„ Irfan Kovač je igrač koji se uklapa u planove kluba i zadovoljava kriterije. Mislim da će nam pomoći da spojimo mladost i iskustvo. Kao predsjednik kluba, u svoje ime i u ime cijelog kolektiva želio bih izraziti dobrodošlicu Irfanu u Vogošću. Želim da se osjeća kao kod kuće i da zajedno ispunimo planove i ciljeve kluba“. Rekao je predsjednik UO RK Vogošća Fetah Kadrić.

Close