A+ R A-

Damir Cipurković novi trener tuzlanskih “labudica”

Damir Cipurković (54) novi je trener rukometašica Jedinstva AtlasRelax iz Tuzle. Cipurković će na ovoj dužnosti naslijediti Jasmina Unkića koji je u prošloj sezoni vodio popularne „labudice“ do naslova viceprvakinja BiH. prije Unkića “labudice” je uspješno vodio Zvjezdan Tomić.

– Igračice dobro poznajem, najavljeno mi je da će biti i pojačanja, tako da vjerujem u kontinuitet dobrih rezultata i u narednoj sezoni – izjavio je Cipurković za Fenu.

U dugoj i sjajnoj igračkoj karijeri popularni Cipa branio je u Sloboda Solani (Tuzla), Konjuh Namještaju (Živinice) i Gračanici Index (Gračanica. U svim ovim klubovima poslije je obavljao dužnost glavnog ili pomoćnog treera, a duži niz godina bio je član stručnog štaba rukometne reprezentacije BiH.

Cipurković se do 1. jula nalazi na Vlašiću, u rukometnom kampu Jasmina Mrkonje, a nakon povratka bit će i službeno predstavljen javnosti kao novi trener „labudica“.

Osim u novoj sezoni, Cipurković će tuzlanski klub voditi i u Challenge cupu EHF-a. Ždrijebanje parova očekuje se za petnaestak dana.

Izvor: FENA