A+ R A-

Krivaja pobjedom protiv Ilidže izborila plasman u Evropu

Derbi susret posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice odigrale su ekipe ŽRK Ilidža i ŽRK Krivaja iz Zavidovića. Susret koji je odlučivao plasman na evropsku scenu rukometašice Krivaje riješile su u svoju korist, rezultatom 26:31.

Djevojke iz Zavidovića doputovale su na Ilidžu sa dva boda prednosti te im je i remi u ovom susretu bio dovoljan za četvrtu poziciju koja je odlučivala o putniku u Evropu.

Rukometašice Krivaje bolje su otvorile susret. Stečenu rezultatsku prednost uspjele su sačuvati sve do pred sami kraj prvog dijela, kada domaće rukometašice mini serijom dolaze do preokreta. Na pauzu se odlazi pri rezultatu 15:14.

Nastavak igre donio nam je ujednačenu borbu na obe strane. Obe ekipe, kroz nekoliko mini serija dolazile su u rezultatsku prednost, sve do 53. minute susreta kada gostujuće rukometašice prave seriju od 2:6 za konačnih 26:31.

Kod domaćih rukometašica najefikasnije su bile Pavlović, Pašović i Škaljić sa 7 postignutih pogodaka dok su kod Krivaje najraspoloženije bile Boro Dragana i Selmanović Jasmina sa po 8 postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa