A+ R A-

Održan žrijeb muške i ženske Premijer lige BiH u rukometu

U prostorijama hotela Park u Doboju održano je izvlačenje parova ženske i muške Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Opširnije...

Divković prezadovoljan prijemom, Harmandić novi kapiten RK Bosna Centrotrans

Rukometaši Bosne Centrotrans iz Visokog već četvrti dan se nalaze na Jahorini, gdje obavljaju drugi dio priprema za novu sezonu u Premijer ligi BiH. Visočki rukometaši su smješteni u hotelu Vučko, a većinu treninga obavljaju u dvorani na Palama.  Ekipa je u utorak dobila i novog kapitena, a to je iskusni Adnan Harmandić, dok su njegovi zamjenici Haris Limo i Ivan Divković.

Opširnije...

RK Bosna Sarajevo: Cilj postepeno vratiti klub gdje mu je mjesto

Rukometni klub Bosna Sarajevo predvođen novom upravom, na čelu sa predsjednikom Adnanom Duranom, želi postepeno da se vrati tamo gdje mu je i mjesto, u vrh bh. rukometa. Stoga je formiran mlad tim, koji će na terenu predvoditi iskusni proslavljeni rukometaš Ratko Nikolić, a s klupe šef stručnog štaba Zuhdija Korkarić.

Opširnije...

RK Bosna Centrotrans Visoko pripreme nastavlja na Jahorini

Nakon sedam dana priprema u Visokom rukometaši Bosne Centrotrans otputovali su jutros na Jahorinu, gdje će boraviti do nedjelje 19. augusta, saopćeno je iz kluba.

Opširnije...

Rukometaši Vogošće dogovorili pripremne mečeve

Nakon što su počele pripreme za novu sezonu u rukometnom klubu Vogošća, uskoro počinju i prve pripremene utakmice.

Opširnije...

Rukometomanija: Navijači, bivši igrači, privrednici, političari, prijatelji … svi masovno kupuju članske kartice RK Bosna Visoko

Otkako su puštene u prodaju prije tri dana, nastala je prava rukometomanija u Visokom koje želi da se vrati na stare staze evropske RK Bosna kakvu smo gledali odmah nakon rata sa Dadom, Džuđom, Mehom, Sirćom …

Opširnije...

Vladan Knežević potpisao za RK Borac

Banjalučki Borac zvanično je dogovorio još jedno pojačanje. Dvadesetogodišnji srednji bek, Vladan Knežević, vratio se na mjesto gdje je okusio seniorsku konkurenciju.

Opširnije...

Milovan Martinović novo ime u RK Derventa

Nakon što su u ponedjeljak započeli pripreme za novu premijerligašku sezonu, Rukometni klub Derventa angažovao je Milovana Martinovića, koji je potpisao na godinu dana.

Opširnije...