A+ R A-

HMRK Zrinjski predstavio inicijativu za boljitak bh. rukometa

Predsjednik Skupštine HMRK Zrinjski Mostar, Dario Pušić danas je predstavio tri konstruktivna prijedloga koja će biti predložena Izvršnom odboru RS BiH za boljitak rukometa u BiH:

Opširnije...

HMRK Zrinjski predstavio svoje novo pojačanje - vratara Gorana Anđelića

Nakon završene uspješne sezone koju su zaključili osvajanjem Kupa BiH, u prostorijama HMRK Zrinjskog održana je press konferencija kako bi se predstavilo prvo ovo pojačanje za novu sezonu. Riječ je o vrataru, Goranu Anđeliću koji je prošle sezone branio za RK Goražde.

Opširnije...

Osniva se Udruženje premijerligaša?

Rukometni klub Sloga iz Doboja pokrenula je ovu inicijativu, kako bi se zaštitili klubovi u PL BiH. Rukometni klub Sloga iz Doboja poslala je dopise ostalim klubovima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te pokrenula inicijativu za osnivanje udurženja premijerligaša.

Opširnije...

Neobična priča Jasmina Hadžihasića: Ujutro policajac, navečer golman

Zavidovići su oduvijek bili nepresušan izvor rukometnih talenata. Jedan od njih je i Jasmin Japa Hadžihasić, koji je prvi rukometni trening u Krivaji odradio sada davne 1989. godine. U toku rata 1993. rukometni entuzijasti u ovom gradu ponovno se okupili ekipu i Japa se vratio na gol.

Opširnije...

U Ljubuškom predstavljen Silvio Ivandija

Povodom smjene na čelu stručnog stožera u Izviđaču je održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su govorili glasnogovornik kluba Slaven Tomić, novi trener Silvijo Ivandija i direktor kluba Branko Vukojević.

Opširnije...

Tarik Međić od naredne sezone na Kosovu

Tarik Međić nakon tri godine provedene u RK Vogošča Poljine Hils od naredne sezone nastupat će na Kosovu za ekipu Besa Famiglie.

Opširnije...

Đurković ostaje trener RK Borac

Rukometni klub Borac M:tel dogovorio je nastavak saradnje sa trenerom Ratkom Đurkovićem, a sve je izvjesnije da će banjalučki klub naredne sezone igrati SEHA ligu.

Opširnije...

Silvio Ivandija novi trener Skauta

Silvio Ivandija novi je trener rukometaša Izviđača iz Ljubuškog. Ivandija će na klupi Skauta naslijediti Zdenka Grbavca, dugogodišnjeg trenera Ljubuškog Premijerligaša.

Opširnije...