A+ R A-

RK “Čelik” Zenica i SR “Čelik junior” Zenica zajedno za budućnost rukometa u Zenici

Zenički rukomet je napravio veliki korak naprijed! RK “Čelik” Zenica i SR “Čelik junior” Zenica su napravili strategijski plan za budućnost, razvoj i “spas” rukometa u Zenici.

Opširnije...

Tri rukometaša iz Gradačca preselila u Gračanicu

Nakon produžavanja ugovora i potpisivanja istih sa pet provjerenih imena (Hamidović, Tufekčić, Brđanović, Ilić i Ahmetašević), RK Gračanica u novu sezonu ulazi sa još tri pojačanja.

Opširnije...

Poznati učesnici TV turnira šampiona

Na konferenciji za medije Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona „Doboj 2017“, prisutnim predstavnicima medijskih kuća su se obratili Enes Suljkanović predsjednik Izvršnog odbora Turnira i Mladen Dragičević član IO Turnira i predsjednik takmičarske komisije.

Opširnije...

Jović: Očekuje više od 200 gostiju

Veteranska rukometna sekcija Slobode iz Tuzle postoji nepune dvije godine, ali su se bivši asovi ovog sporta za ovo kratko vrijeme odlično organizirali i posložili.

Opširnije...

Više od 60 godina tradicije: U Gračanici revijalna utakmica rukometnih veterana

Na inicijativu profesora Branka Jankovića, koji je kao pedagog tjelesne kulture radio u Osnovnoj školi u Gračanici, 1956. Godine. došlo je do formiranja rukometne sekcije, koju su uglavnom sačinjavali učenici srednje škole, koji su pohađali škole u Tuzli, Doboju I Lukavcu I gdje su se susreli sa rukometnom igrom.

Opširnije...

Pobjedom nad Krivajom 2 RK Žepče sezonu završava na 4. mjestu

U utakmici posljednjeg ovosezonskog, 22. kola Prve rukometne lige Federacije BiH skupina Sjever odigranoj u četvrtak 11. svibnja 2017. u gradskoj sportskoj dvorani u Zavidovićima između ekipe KR Krivaja 2 i RK Žepče više uspjeha imala je gostujuća ekipa. U rezultatski do zadnjeg sudačkog zvižduka neizvjesnom susretu Žepčaci su slavili rezultatom 28:29, iako su domaćini na kraju prvog poluvremena imali gol prednosti (17:16).

Opširnije...

Međunarodni rukometni turnir veterana na Vlašiću

Treći međunarodni turnir rukometnih veterana pod nazivom "Srce Bosne" na Vlašiću je okupio blizu 500 učesnika iz 41 kluba. I ovaj put rukomet je poveznica za jedno sportsko druženje čiji su organizatori veterani Borca iz Travnika.

Opširnije...

Rukometaši Kaknja ne posustaju

Na gostovanju u Lukavcu, izabranici trenera Nedžada Zaimovića, zabilježili još jednu uvjerljivu pobjedu i s mnogo optimizma dočekuju subotnji derbi protiv Gračanice u kojem će pasti odluka o novom premijerligašu. 

Opširnije...