Home / Ostalo / IHF prepoznao kvalitet, Arijana Vojić stekla značku IHF delegata!

IHF prepoznao kvalitet, Arijana Vojić stekla značku IHF delegata!

U periodu od 01.07. do 14.07.2018. godine u Debrecenu održava se Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo, na kojem su učešće uzele 24 ekipe svijeta u kategoriji U20.

Ove godine Bosna i Hercegovina je imala svog predstavnika na Svjetskoj smotri najboljih mladih rukometašica, nažalost još ne u kategoriji ekipa, već u kategoriji službenih lica prvenstva.

Naime, Arijana Vojić, rukometni delegat iz BiH, koja od 2014. godine ima kategoriju Europskog rukometnog delegata – EHF i ostvaruje nastupe na Europskim rukometnim prvenstvima, te u Ligi prvaka Europe, nakon izvršenog testiranja i nastupa na ovom svjetkom juniorskom prvenstvu stekla je i najvišu kategoriju Internacionalni rukometni delegat (IHF delegate).

Pojavljivanje predstavnika naše države na najvećim europskim i svjetskim takmičenjima od velikog je značaja za promociju rukometa u BiH, ali i promociju sporta u BiH.

Ono što je svakako dodatni uspjeh i što nas posebno raduje je i to da je Arijana Vojić zadovila povjerenje IHF-a te je njoj i kolegici iz Srbije Tatjani Medved dodijeljeno da na finalnoj utakmici svjetskog prvenstva između domaćina Mađarske i Norveške obavljaju funkciju delegata.

Suđenje susreta povjereno je rukometnim sudijama iz Urugvaja.

Finalni susret na rasporedu je večeras od 20:00 sati.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Bosna i Hercegovina dobila domaćinstvo Evropskog rukometnog prvenstva U20 – B divizije

Bosna i Hercegovina će naredne godine biti domaćin Evropskog rukometno prvenstva B-divizije za rukometaše rođene …

Close