Home / Evropa / I to se dešava, Veszprem u jednom danu odigrao dvije utakmice i slavio u obe

I to se dešava, Veszprem u jednom danu odigrao dvije utakmice i slavio u obe

Rukometni klub Veszprem napravio je do sada sigurno neviđen presedan u svijetu sporta. Naime, ovaj mađarski gigant u jednom danu odigrao je dvije utakmice te je u oba odigrana susreta slavio dvije pobjede.

Proteklog utorka juniorska ekipa Veszprema putovala je u Moskvu gdje su u okviru sedmog kola SEHA Gazprom lige slavili nad domaćim Spartakom, rezultatom 37:32.

Ostali dio ekipe, onaj koji i jeste kostur momčadi, ostao je u Mađarskoj, te je odigrao susret redovnog kola mađarskog šampionata. U ovom susretu Veszprem je snage odmjerio sa ekipom Csurgoia, te je slavio rezultatom 36:20.

U sličnoj situaciji prošle godine se našao i Rhein Neckar-Löwen. Naime, popularni lavovi su na prvi meč osmine finala rukometne Lige prvaka, u Kielce poslali treću ekipu.

Iz Löwena su tražili da EHF pomakne termin utakmice s Poljacima za dan kasnije, 25. marta, jer je 24. marta Rhein-Neckar Löwen u njemačkom prvenstvu igra veliki derbi s Kielom.

EHF na to nije pristao, a Löwen je u Kielceu igrao sa ekipom koja se inače natječe u trećoj ligi, a Poljaci su očekivano slavili s čak 24 gola razlike.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Rukometni turnir Olimpijskih igara 2024. godine seli se iz Pariza u Lilleu

Organizacioni odbor Olimpijskih igara koje će se održati 2024. godine u Parizu razmišljaju o preseljenju …

Close