Home / Region / Hrvatska / Hrvatski tandem: Alilović seli iz Veszprema Šegi u Szeged

Hrvatski tandem: Alilović seli iz Veszprema Šegi u Szeged

Mirko Alilović (32) na kraju ove sezone napušta Veszprem i prelazi u redove najvećeg rivala mađarskog prvaka Szeged. Transfer je potvrdio i mađarski klub te otkrio da je Mirko potpisao na tri godine te dolazi u ljeto 2018. godine.

Hrvatski reprezentativni golman u Szegedu će zamijeniti Španjolca Jose Manuela Sierru (39), a u klubu će ga dočekati bivši suigrač iz Izviđača te reprezentacije Marin šego (32).

Mirku aktualni ugovor istječe s krajem ove sezone, a u Veszprem dolazi Arpad Šterbik(38) koji će tako u iduće dvije godine činiti golmanski tandem s Rolandom Miklerom(33). U isto vrijeme Sierri izlazi ugovor sa Szegedom i Alilović će biti veliko pojačanje za mađarskog doprvaka u lovu na Final Four Lige prvaka, ali i dodatno približavanje Veszpremu u domaćim natjecanjima.

Alilović je karijeru počeo u Izviđaču nakon čega kao jedan od najtalentiranijih mladih golmana u Europi odlazi u Ademar Leon. Nakon pet godina u Španjolskoj Mirko seli u Celje na jednu godinu, a onda prelazi u mađarskog diva Veszprem u kojem je od 2011. godine.

S druge strane Šego je od Izviđača pa preko Zrinjskog, PIPO IPC-a, Zagreba, Wisle i Kielcea stigao do Szegeda gdje se sjajno snašao.

Izvor: 24sata.hr

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Zagreb predstavio Červara: Želim prkos, da nadvladamo jačeg i bogatijeg od sebe

U ponedjeljak, 02. srpnja u trofejnoj sobi sportske dvorane Kutija šibica predstavljen je novi trener rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo …

Close